aviivv11Preshevë, 15 qershor  -Me urdhenrine  qveris eserbe, Novi Sadi dërgon një aeroplan dhe  helikopter në Luginenen e  Preshevës  për të ndihmuar të luftuar infeksionin, sidmos semundeje se kafsheve, njfotn agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë”

Novi Sad do të dërgojë rrethit të Pçinjës, dhe komunat e Bujanovcit, Preshevës dhe Bosilegrad, të ndihmojnë në luftën kundër dermatit me gunga, sëmundje të rrezikshme infektive të bagëtive të njohur si “kafshët variola vera”, e cila është përhapur nga insektet ashpër.

Siç thuhet në Kabinetin e kryetarit Millosh Vucevic, Novi Sadi në Luginen e Preshevës do të dergoje  një helikopter ose aeroplan për spërkatjen e mushkonja, në varësi të nevojës të jetë e mundur të jetë. Zonat e prekura do të jenë mbi 15 automjete me pajisje për kontrollin insektet nga toka, përgatitjet për luftimin e insekteve që janë të transportuesit, përgatitjet për dezinfektim që shtypur virusin, si dhe njerëzit që do të operojnë automjetet.

SHPËRNDAJE