armmVeprimi i legalizimin e armëve të qytetarëve të Republikës së Serbisë, i zbatuar nga Ministria e Punëve të Brendshme të kryera në të gjithë vendin dhe do të zgjasë deri më 1 nëntor 2016, tha policia, transmeton  agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

Derisa ne SHBA po ndalohen armet, ne Serbi ato po lejohen, legalizohen. Se sa jane armet rrezik deshmon me se miri fakti se krimi i roganzuizar, avsrsjet dhe vevrasje tne serbi jane mete larta ne rajon. lagelzimi i amrve ne Serbi, ndodhe menjere aps varsje se 5 perosnave ne Serbi, i cli la te plagusr edhe 22 serbe tjere.

Me Serbia legalizon armët, nje rasti mire edhe për shqiptarët ne Luginen e Preshevës te lidhur me karadakuin. qe tash e tutje t mos rrin pa pushkë mali plote ujqi e  arusha, ka shkruar “Presheva Jonë”

Pronarët e armëve, nëse personat fizikë ose juridikë mund të paraqesin të gjitha llojet e armëve dhe municioneve në departamentin e afërt të policisë ose stacionin e policisë pa ndonjë dëshmi të armëve  dhe municionit.

Policia pohoi se personat që i përgjigjen fushatës nuk është përgjegjës për marrjen e paautorizuar dhe zotërim të armëve.

Gjatë legalizimin te armëve të gjithë qytetarët mund të registrojne ato për sigurinë personale (pistoleta dhe revolver), gjuetisë armëve (pushkë gjahu dhe karabina), sportive armëve (pistoleta të kalibrit të vogël dhe revolver, pushkë të kalibrit të vogël dhe armë ajrore) dhe armët konvertable që nuk kanë miratimin nga Ministria e Brendshme e Republikës së Serbisë.

SHPËRNDAJE