libbbbSerbia permes forcave te medha policore, ka kthyer sot mbrapsht, për në Kosovë tekstet mësimore (25,4 tonë) nga terminali doganor të Preshevës te bllokuara nga 9 shtator 2015. Ndesa, Hashim Thaci mu sot e  shperblen Beogradin me nje komune te re serbe, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”.

Këto tekste ishin dedikuar për shkollaret  shqiptarë të Luginës së Preshevës dhe ishin derguar me vonese pas fillimit te vitit shkollor  (qe i perngjante me shume nje fushate te qeverise Thaci) derguar nga  Ministrisë së Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë së qeverisë së Kosovës.

Për të stopuar aksionin e policse per kthimin e librave në Kosovë, në fshatin Konçul, ne  kufiri, u organizua një protestë spontane, ku protestuesit mbajten rrugën të bllokuar rreth një orë

Në protestë ishte edhe kryetari i Këshillit Kombëtar Shqiptar, Jonuz Musliu, i cili theksoi se tekstet duhet të shkojnë në duar të nxënësve e jo të kthehen në Kosovë.

“Ne kërkojmë nga Republika e Kosovës që asnjë tekst mësimor nga Republika e Serbisë të mos përdoret në Kosovë”, tha Musliu per agjencine e lajmeve “Presheva jone”

SHPËRNDAJE