Preshevë, 11 korrik  -Ka arritur në 40 numri i pjesëtarëve të komunitetit serb që kanë kërkuar largim nga Forca e Sigurisë e Kosovës (FSK). Kete largim  mund ta quash si te duash dezertim apo sabotazh ne prag te procesit fdinal te dialogut te Bruksleit. Siodoqofte, duket se serbet ne Kosove jane pak te vonuar me FSK-ne (Srbi malo kasni na Kosovu sa KSF. Albanci u Presevu odavno bojkotuju srpsku vojsku) Albanci u Presevu bojkotuju srpsku vojsku) kur dihet se  shqiptaret e Preshevës kahere e bojkotojne ushtrine serbe, dhe forte mire po i shkone uji kesaj ushtrie, kush s’po ja trubullon, ka shkruar agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

 

Nese Serbia ka ushrine pa shqiptare pse Kosova t mos e ket ushrine pa serbe, nese nuk duan, nuk eshte fundi botës!… 

Largimi i tyre po shihet si strategji e Serbisë për pengimin e formimit të ushtrisë së Kosovës. Një gjë të tillë e kane pohuar edhe autoritet e Prioshtinës  se largimi i tyre është i organizuar, por se as kjo dhe askush tjetër nuk mund ta pengojë formimin e ushtrisë.

Shqiptarët e Luginës refuzojne të shërbejnë me uniformë në Serbi dhe Siri. Sa i perket shërbimit ne Serbi, do precizuar se nga janari i vitit 2011 perkunder ftesave per sherbim ushtarak, deri tash asnje shqiptare nga Lugina nuk shërben ne armatën serbe. Kete largim  mund ta quash si te duash dezertim apo sabotazh ne prag te procesit final te dialogut te Brukselit.

Siodoqofte, duket se serbet ne Kosove jane pak te vonuar me FSK-ne, kur dihet se  shqiptaret e Preshevës kahere e bojkotojne ushtrine serbe, dhe forte mire po i shkone uji kesaj ushtrie, kush s’po ja trubullon. Mos te harrojme se edhe ne Ushtrine shqiptare ska serbe, po edhe kësaj ushtrie koxha mire  eshte kah i shkon bile edhe partnere e NATO-s.

Në anën tjetër, pala serbe vazhdon të insistojë se Kosova s’mund ta formojë ushtrinë e saj. Nese Serbia ka ushrine pa shqiptare, pse Kososva t mos formoje ushrine pa serbe, nëse ata largohen apo nuk duan te inkuadrohen, nuk eshte fundi botës! Sepse edhe pa serbet ushtria e Kosovës mund te fuksionoje dhe te quhet multietnike, nese kosovareve i verte i vyen bash ai term “multietink”, ka shkruar ne fund agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

SHPËRNDAJE