topelementZyrtarët e shëndetësisë amerikane tha se vdekja e parë që rezultoi nga infektimi nga virusi Zika eshte në Shtetet e Bashkuara te Amerikes. Sipas të dhënave CDC në 30 qershor, ka 320 raste të grave të infektuara shtatzëna në Shtetet e Bashkuara. Shumica shtatzëni janë në vazhdim, rapertojn eorgaiazazt nderkombëtaee, trasnmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

 

Kush i dergoi muskojat Zika në SHBA? Deri tash 320 raste të grave të infektuara shtatzëna

imagesBangladeshi vuan nga një sëmundje misterioze që i jep pamjen e një njeriu të vjetër, kur ai ishte 4 vjeç.

Mjekët në Spitalin Universitar Dhaka rënë dakord të përpiqen për të diagnostikuar sëmundjen dhe trajtuar djalin e lirë, Bajazitit Shikdar, nga një familje modeste bujqësore.

Fëmija ka lindur me lëkurë të tepërt që varet nga anëtarët e tij dhe para tij, duke i dhënë asaj pamjen e një njeriu të vjetër. Ai gjithashtu vuan nga probleme të zemrës, dëgjimi dhe vizionin që lidhen me këtë sëmundje.

Familja u takua me shumë mjekë, por asnjë nuk erdhi për të dini se çfarë fëmija vuan, tha babai i djalit, Lablu Shikdar, u takuan në Spitalin Dhaka këtë javë.

“Ne e shitur tokën tonë për të kërkuar trajtim në spitalet lokale. Ne e mori atë në healers, kemi provuar trajtime të bazave të bimëve natyrore, por ajo ndryshoi asgjë. Ky spital është shpresa jonë e fundit, “tha ai.

“Ne shpresojmë se do të jetë si çdo fëmijë tjetër.”

SHPËRNDAJE