Ish -presidenti francez u zbulua se kishte shpenzuar pothuajse dy herë më shumë se 22.5 milionë euro në fushatën elektorale, siç lejohet me ligjin zgjedhor.

 

Ish-presidenti francez Nicola Sarkozy është dënuar me një vit burg për financimin ilegal të fushatës së rizgjedhjes presidenciale në 2012, por ai do të jetë në gjendje të vuajë dënimin në shtëpinë e tij, i veshur me një nanogikë, raportoi FoNet, duke cituar AP.

Ky është aktgjykimi i dytë me të cilin Sarkozy, presidenti i Francës nga 2007 deri në 2012, u dënua në gjashtë muajt e fundit. Në fillim të marsit, ai u dënua me një vit burg për korrupsion, por ky vendim ende nuk ka marrë formë të prerë.

Sot, prokuroria kërkoi një vit burg për Sarkozy, nga të cilët gjashtë muaj me kusht, dhe gjykatësi vendosi ta lejojë atë të vuajë dënimin në shtëpi. Sarkozy mohon përgjegjësinë Sarkozy pritet të apelojë edhe këtë vendim.

Gjyqi zbuloi se Sarkozy shpenzoi pothuajse dy herë më shumë se 22.5 milion euro në fushatë, siç lejohet nga ligji zgjedhor, dhe më pas punësoi një “agjenci miqësore PR” për të fshehur kostot. Sarkozy hodhi poshtë akuzat e padisë dhe pretendoi se ai nuk ishte i përfshirë në logjistikën e fushatës së tij, as nuk e dinte sa para ishin shpenzuar

SHPËRNDAJE