SALMA HAYEK, AKTORJA E NJOHUR E HOLIWOOD-it NGA VIZITA E FUNDIT NË KOSOVË (99) VIZITE TRUPAT E NATO-s SHPRESH DËSHIRËN TA VIZITOJË EDHE SHQIPËRINË…

 

Salma Hayak aktorja  e njohur e kinematografisë botërore e angazhuar në fushatën e UNICEF-it (një pampers, një vaksinë) në Gjenevë u kërkuan 170.000 milionë për t’ju dalur në nidhmë dhe  kaluar  rrezikun e  grave në botë të cilat nuk kan mundësi materiale të përkujdesen  për shtazaninë e tyre si dhe shendetin e foshnjeve, fëmijëve të tyre. Angazhimi i aktores meksikane në UNICEF ishte një msion më shumë se humantar, ishte bujaria dhe zemërgjerësia e saj…

 

 

SALMA HAYEK E BUKUR ASHTU SIQ E KISHTE  FALUR ZOTI, DERI TASH ASNJË INTERVENIM KIRURGJIK… AS PARA E AS MBARPA, SIQ BËJNË FEMRAT E SODIT …

 

Pas konferencës me yllin e filmit botëror Salma Hayek, filluan përshëndetejet dhe shtrigimi i duarve të gazetarëve me aktoren e njour të Holivoodit, por aty-këtu gjuhej edhe ndonjë pyetje, secili në mënyrën e vetë. Ku dhemb dhëmbi aty shkon edhe gjuha..dhe ne si gazetar shqitare na intersonte më shumë se sa Salma Hayek dinte apo kishte dëgjuar për  Kosovën dhe shqiptarët..? Rreth kësaj pyetje bukuroshja dhe aktorja e Hollivoodit Salma Hayek për agjencinë tonë “Presheva jonë” (në foto Salma hayek me gazetarin tonë) u përgjigj se…VAZHDON përmes LIKE...[wp-like-locker]

I njohur për angazhimin e saj në mbrojtje të grave, Salma Hayek ishte kontaktuar nga Procter dhe Gamble për të’i bërë ballë një sëmundje e “heshtur” dhe ende shumë vdekjeprurës, tha një nga udhëheqësit e saj, Austin Lally. Të dhënat e fundit nga Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH), sëmundja nga viti 204 ka ju ka sjellur vdekjen mbi 150.000 njerëz në mbarë botën  Shumica e viktimave jnaë  foshnje. Fushata ka për qëllim gratë shtatzëna ose nënat me të cilët mund të kalojnë në imunitet,  bashkë me foshnjat e tyre. Pas fjalimit të aktores meksikane salma hayek, mbajti edhe një konfrencë shtypi, ku shpëthen pastaj pyetjet e gazetarve të mediave botërore. Pyetjet e gazeatrve qne përq¨ndriuar kresish rreth anzhimit të aj humanitare dhe rolit të UNICEF në aksionin mbi fushatën për të ndihmuar nënat shtatëzëna dhe foshnjet e tyre me mejte ifanciare e barna te ndyrshme, sidomos vaksionime simasa preventivë, apa se të ndodhte ajo më e keqja.

 

 

Por, pas konferencës me yllin e filmit botëror Salma Hayek, filluan përshëndetejet dhe shtrigimi i duarve të gazetarëve me aktoren e njour të holivoodit, por aty-këtu gjuhej edhe ndonjë pyetje, secili në mënyrën e vetë. Ku dhemb dhëmbi aty shkon edhe gjuha..dhe ne si gazetar shqitare na intersonte më shumë se sa Salma Hayek dinte apo kishte dëgjuar për  Kosovën dhe shqiptarët..? Rreth kësaj pyetje bukuroshja dhe aktorja e Hollivoodit Salma Hayek për agjencinë tonë “Presheva jonë” u përgjigj se  “Për Kosovën dhe Shqipërinë kam lexuar dhe dëgjuar përmes mediave në Amerikë. Kam degjuar se shqiptarët e duan filmin dhe aktrojnë mrë. Rasti më i mirë flet aktori John Belushi e disa aktorë tjerë..që  s’kam pasur fat të luaj me ta. Kam lexuar e dëgjuar për Shqipërinë mjaft. Kam dëshirë ta vizitoj shumë edhe në Shqipëri, pasi  Kosovënvec e kisha vizitaur para dhjetë vitesh ku isha në vizitë trupat e NATO-s në rajon. Njrëzit dhe popullata, ne përjgithësi Kosova më pëlqeu..!..”

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=T_EGOp_uyYk’]

SALMA HAYEK E BUKUR ASHTU SIQ E KISHTE  FALUR ZOTI, DERI TASH ASNJË INTERVENIM KIRURGJIK AS PARA E  AS MBRAPA, SIQ BËJNË FEMRAT E SODIT …

 

Gjatë konfrencës dhe atkimit me te, kuptuam se  aktorja e njohur, Salma Hayek, ishte shumë  krenare për prejardhjen e saj, por e pranon se në moshën 22-vjeçare, kur erdhi në Amerikë, fitonte vetëm role të vogla të pastrueseve apo prostitutave. “Ka qenë periudhë shumë e vështirë në fillim të karrierës sime. Shumë njerëz më këshilluan që të kthehem në Meksiko, të martohem atje dhe të krijoj familje…“ Në fakt iu vinte keq për mua”, e rikujtoi kjo bukuroshe fillimin e karrierës.

 

Salma Hayek  është e bindur se rolet nuk i fitonte ngase regjisorëve më tërheqëse iu dukeshin biondet. Megjithatë në vitin 1995 erdhi momenti i saj dhe me rolin në filmin “Desperado”, ku u paraqit së bashku me Antonio Banderas-in, iu hapën dyert e Hollywood-it. “18 vjet kam punuar që të bëhem aktore e mirëfilltë dhe të fitoj respektin e të tjerëve.  Në fakt iu vinte keq për mua”, e rikujtoi kjo bukuroshe fillimin e karrierës. Ajo është e bindur se rolet nuk i fitonte ngase regjisorëve më tërheqëse iu dukeshin biondet. Megjithatë në vitin 1995 erdhi momenti i saj dhe me rolin në filmin “Desperado”, ku u paraqit së bashku me Antonio Banderas-in, iu hapën dyert e Hollywood-it. “18 vjet kam punuar që të bëhem aktore e mirëfilltë dhe të fitoj respektin e të tjerëve…[/wp-like-locker]

Për cka Like ?…thjesht për mbrojtjen e  fëmijëve nga fotot, që nuk i takojnë  moshës (-18+)  së tyre.

Ju falemnderit për mirëkuptim !

REDAKSIA

SHPËRNDAJE