Aeroplani ushtarak i Serbisë (V-54)  rrëzua në orën 10:15  nje”një pejsë të qytetit të Nju Pazovës, në një  oborr shtëpie. Siç është raportuar nga mediat serbe, nuk ka lëndime të banorëve të vendit. Në vendin e rrëzimit menjëherë arritën anëtarët, policia ambulancë dhe 13 të njësive të zjarrfikësve dhe shpëtimit me tri makina nga Batajnicë dhe Zemun, njoftun agjencia informative “Presheva Jonë”

 

Preshevë, 26 shtator

 

Piloti ushtrisë serbe majori Goran Savic vdiq nga lëndimet e pësuara gjatë rrëzimit në Nova Pazovë në sspitalin e  akademisë ushtarake,  ndërsa piloti tjetrër Lt Tomislav Bećagovic ka shpëtuar për shkak se palgët i kishte më të lehta. Sipas mbijetuarit, pilotëit Becagovic,

 

Aksidenti ka ndodhur për shkak se komanda anuluar fluturimin. Fluturimet “gëlltitje”, tipi V-54, nr 201, në ushtrinë serbe nga 18 qershor 2012. kur mori nga UTVA fabrikës. Fluturime deri tani ka bërë 39 orë dhe 50 minuta të kohës fluturimit.

Kreu i Marrëdhënieve me Publikun të Ministrisë së Mbrojtjes Pajovic kolonelit Milivoje tha se për fat nuk kishte asnjë qytetarë i pprekur  nga ky aksident në vendin ku u rrëzua aeroplani.

SHPËRNDAJE