Presheva, 21 qershor  -Kandidatja për ta themeluar qeverinë e re të Serbisë është Ana Brnabiq, ka njoftuar presidenti i Serbisë Aleksandar Vuçic. i cili ka dhënë dorëheqje nga posti i kryeministrit pasi është zgjedhje president i Serbisë.

“Serbi, kush eshte Ana Brnabic gruaja homoseksuale e emërur per krymnistri” (“Serbia: Ana Brnabic, një grua lezbejke, kremynister e pare”); “Kush eshte Anna Brnabic , kjo femer homeskuale, emeruiar si kryministre” (“Serbi: Qui est Snna Brnabic, cette femme homosexeulle, nommée premier ministre) kane raportuar mediat botërore, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

Kryetari i Partisë për Veprim Demokratik (PVD) Riza Halimi tha të enjten se partia e tij, e cila ka një deputet në Kuvendin e Serbisë do te dal me një vendim përfundimtar nëse do të votojnë për zgjedhjen e Ana Brnabic si kyremnistrte e re e qevrise serbe. Sipas tij  vendimi varet nga qëndrimi i presidentit serb Aleksandra Vucic  mbi reformën e trupit Koordinues për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, njfton agjencia  e lajmeve “Presheva jonë”.

 

Halimi ka shtuar se PDVD është gati të mbështesë Brnabic ne psotin e kremnistrews sepse ajo “nuk mund të hyjë në rrethin e brendshëm të Ministrave më të mira të qeverisë së tanishme.” Riza Halimi dhe Presheva tash e tutje sytë i kane kam homoseksualja serbe në Beograd per diote me te mira, ndoshtapër Presjhvenm shqiptrse t aLugines ee Preshevës, megjthse ky refren Presheve-Beograd degjohet qe plot qe 16 vcjet ,. kurse situata e shqiptareve ne Preshvee dite e sa vie,  zi e më zi, ndryshen mbi 20 mije shqiptare, kreysssht te rinj nuk do ta kishin leshuar vendlindjen, Luginen e Presheves keto dy deceniet e fundit?!..

“Ana Brnabic është një nga ministrat më të mira dhe absolutisht ne pa problem mund ta  mbështesin atë, por vednimet megjthate mbeten të merren nga presidenti i vendit..”  tha Halimi.

Halimi ka thënë se deputeti yen mund ta mbeshtese qevrine e re te vendimi ne rkye me Ana Brnabic, por e tere k,o mavret se nga riorganizimi dhe reformat rrenjsore ne  Trupin Kooridnues, siq i kemimaparqitur evrejtjet tona ne Bewogfradit ^dit epare paar presidneit Aleksnader Vcuic.

Ai ka thënë se Vucic vit më parë, si Kryeministër i Serbisë, në bisedë me përfaqësuesit e PVD ka thënë se propozimi i tyre për riorganizimin e Trupit Koordinues për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, si dhe pjesëmarrjen e shqiptarëve në institucionet shtetërore eshte “normale dhe i pranueshëm.”

Halimi tha se në konsultim me Presidentin Vuçiç rënë dakord për të gjitha detajet, por është një çështje e hapur kanë lënë emërimin e kryetarit të Trupit Koordinues, për të cilët PVD kërkon se e ardhmja është një nga komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë.

SHPËRNDAJE