Preshevë – Kryetari i Partisë për Veprim Demokratik Riza Halimi me ekipin e tij dje eshte pritur ne Beograd nga presidenti serb Aleksander Vucic duke impropzuar nje shef te ri te Trupit Kooridnues. Kjo kerkese apo refren  i tille nga zyrtaret e PVD-së gati qe 10 vite sillet e pshtillet ne mediat serbe, sidomos ne cdo kater vjet, sa here shkojne e vijne kryeministrat e ri serb..

 

Halimi per mediat serbe ka ngritur  ceshtjen e riorganizimit të  këtij organi te qeverise serbe në konsultimet e djeshme në Presidencën e Serbisë.  Halimi ka pohuar dje në  Boegrad  se “nuk do të ketë kuptim”, që një deputet i kësaj partie në Kuvendin Popullor vazhdon të mbështesë qeverinë, “në qoftë se ju të dalë probleme serioze në riorganizimin e trupit Koordinmues..” trasnmetona agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

 

“Kërkesa është paraqitur pas zgjedhjeve të fundit parlamentare në një intervistë me të kryeministrit të atëhershëm të ngarkuar Aleksandar Vuçiq dhe se pse ne kemi rënë dakord, pas së cilës vitin e kaluar deputeti Fatmir Hasani zëri ynë ka mbështetur zgjedhjen e kryetarit të Parlamentit të Serbisë, qeveria dhe shumica e ligjit lëshuar në atë periudhë “, tha Halimi.

 

Lideri PVD-së  shtoi se konsultimet me Presidentin e Serbisë ka deklaruar kërkesat për themelimin e gjashtë grupeve që ishin pjesë e Organit Koordinues reformuar, e cila do të jetë e fokusuar problemet jetësore të njerëzve që jetojnë në zonën e Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës.

“Ne biseduam në lidhje me të cilët do të mund të gjenden në krye të Trupit Koordinues, por kjo do të jetë e lehtë për të arritur, nëse propozimi ynë pranohet. Propozimi ynë për të Grupit Koordinues të jetë dy përfaqësues nga Presheva, Bujanoci dhe Medvegja, si dhe anëtarë të ministrive përkatëse “tha Halimi.

Ai shtoi se kërkesat PVD dhe të formojnë Kryesinë e Trupit Koordinues, anëtarët e të cilit kanë qenë kryetarët e komunave të Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës, deputetët nga komunat, si dhe kryetar dhe drejtor i Trupit Koordinues.

Qeveria e Serbisë themeluar Trupit Koordinues për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, në dhjetor të vitit 2001, pas përfundimit të konfliktit në këtë zonë, në mënyrë që të arrihet një kontakt të menjëhershëm dhe të shpejtë në mes të autoriteteve lokale dhe autoriteti më i lartë shtetëror, për zgjidhjen më të shpejtë dhe më efikase të problemeve në fushën sidomos integrimi i shqiptarëve. /B92

SHPËRNDAJE