“Jo, jo nuk asesi nuk pajtohem me deklarimet e Ehard Busek për ndarjen e  Kosovës, ndërsa ne kemi qëndrimet e tona nga Lugina e Prewshevës, meqë kemi referandumin e vitit 1992, ku popullata shumicë shqiptare e Preshevës, Bujanocit dhe Medevgjës janë për bashkim me Kosovën,..”  ka deklaruar sot z.Riza Halimi, deputet ne Beograd, për agjencisë informative kombëtare “Presheva jonë”

 

Preshevë 6 shkrtu/AIK-Presheva Jonë

Përfaqësuesit e Luginës së Preshevës janë për bashkimin me Kosovën, dhe kësisoj do ti hapte rrugë realizimit të referasndumit të vitit 1992. Deputeti i vetëm shqiptar në Parlamentin e Serbisë, Riza Halimi asesi nuk është pajtuar me propozimin e ish-diplomatit austriak, Erhard Busek për ndarjen e Kosovës.

 

“Jo, jo nuk asesi nuk pajtohem me deklarimet e Ehard Busek për ndarjen e  Kosovës, ndërsa ne kemi qëndrimet e tona nga Lugina e Prewshevës, meqë kemi referandumin e vitit 1992, ku popullata shumicë shqiptare e Preshevës, Bujanocit dhe Medevgjës janë për bashkim me Kosovën,..” ka deklruar sot z.Riza Halimi, deputet ne Beograd, për agjencisë informative kombëtare “Presheva jonë”

 

“Jo, jo nuk asesi nuk pajtohem me deklarimet e Ehard Busek për ndarjen e  Kosovës, ndërsa ne kemi qëndrimet e tona nga Lugina e Prewshevës, meqë kemi referandumin e vitit 1992, ku popullata shumicë shqiptare e Preshevës, Bujanocit dhe Medevegjës janë për bashkim me Kosovën,..” ka deklruar sot z.Riza Halimi, deputet ne Beograd, për agjencisë informative kombëtare “Presheva jonë”

Halimi në vazhdim ka pohuar për agjencinë në fjalë se  pamavarësisht cfarë bëjnë serbët e Kosovës e ardhmja jonë mvaret nga sjelljet e regjimit serbë, dhe nëse sillen sikur deri më tani, kështu me politike diskrimunuese neve na imponohet dhe  jemi të detyruar te rrespektojmë referenduimin e vitit 1992, sepse ne ashu-keshtu në Luginë të Preshevës jemi së paku dy fishë më shumë shqiptare se sa serbë në Kosovë.

Busek një ditë më herët paralajmëroi mundësinë edhe të ndarjes së Kosovës por sipas tij kjo gjë ende nuk ka nisur së diskutuari dhe nuk ka vullnet askund, të cilave deklarata ju kishte përgigjur qartë për “Presheva jonë” veprimatari ynë i shquar Adem deamci, sipas të cilit Busek s’ka nevojë me naj tregue megjtë shqiptarëve !

SHPËRNDAJE