Shfaqja “Revolja” e teatrit të Preshevës ftohet në festivalin gjithkombtar për nder të ditës së Pavarsis Kosovës në Prizren, ftesën ja ka bër Preshevës drejtoresha e Festivalit Saranda Elshani, e cila ka shpalos edhe programin e ktij festivali dhe ka dhën disa informata për Presheva.com. Festivali fillon me 13 shkurt me Teatrin Kombtar të Kosovës e cila parqitet me shfaqjen  Regjisorit Ilir Bokshit “Nata Dymbdhjet” një shfaqje që po thyen dyert e teatrit kombtar, pas ksaj shfaqje do të jet një megaparti me artistat e të gjitha trojeve shqiptare, me 14 shkurt do të paraqitet Teatri I kombsive nga Shkupi, me 15 shkurt Teatri kombtar I Shqipris, me 16 shkurt Teatri I Preshevës me Shfaqjen Revolja, kurse me 17 shkurt Teatri I Babës me shfaqjen “sonte Jam vetëm” në Regji të Enver Petrovcit, vë theksin në këtë shfaqje drejtoresha e Festivalit se është e njohur për publikun Preshevar e cila I rrëmbeu qmimet në ditët e Komedis në preshev po që ishte fituese edhe nëpër shum festivale tjera, por as shfaqjet tjera thot ajo nuk jan më të mangëta do të jetë një Betej e Ashpër mes ajkes së artistve shqiptar, po nuk duhet humb shpresat as Presheva në kët garë sepse edhe ju keni një shfaqje të shkëlqyer e cila doli fituese në festivalin e 40 jubilar të Ferizait, ajo shpreh keqardhje për trupat teatrore shqiptare të malit zi dhe qameris, cilt nuk patën shfaqje profesioniste të pregaditur, po sidoqoft ata na dhan fjalen se për vitin e ardhëshëm do të Pregaditen, por dua tju rikujtoj se ato ditë ata do të jen aty dhe dotë festojm ditën e pavarsis gjith së bashku me 17 shkurtë. Po këtë natë do të ndahen edhe qmimet.

 

Regjisori Kastriot Saqipi pak sa I shqetsuar jo për konkurencën e fort në Festivalin e Prizrenit, por për ringjalljen e ksaj shfaqje e cila duhet nga fillimi të riorganizohet, ai tash më ka pranuar ftesën, ka komunikuar me Aktorë I vetmi që nuk gjindet në Preshevë është aktori Gani Veseli I cili ka komunikuar edhe me atë dhe aj ka marr për obligim që të kthehet shum shpejt, “Kam komunikuar edhe me Shtëpin e kulturës për me ma dhan skenografin jan shprehur që do tmë tregojn se a dotë ma japin kët skenografi të shfaqjes Revolja por ebde nuk kam marr përgjigjeje” shprehet ai. Për fund si do që të jetë, Presheva nuk bën ta lshoj këtë eviniment kulturor I urojm suksese.

SHPËRNDAJE