sedaddPreshevë, 3 korrik  -Sead Nasufovic (37) eshte zgjodhur sot zyrtarisht  Reis-ul-ulema i Bashkësisë Islame të Serbisë, permes nje ceremoninë  në xhaminë Bajrakli në Beograd  qe dote  zhvillohet javen e ardhsme, pas Bajramit  më 7 korrik, njoftoi agjencia  elajemeve “Presheva Jonë”

Do thkesuar se kandidati i vetëm për Sead Nasufović u zgjodh njëzëri si Reis ri. Ai do të zëvendësohet  Adema Zilkic qe ishte nje “piziveng” dhe percares i shiptasreve ne Luginen e Preshevës.

Rijaseti i Bashkësisë Islme i Sërbisë i cili është themeluar më 2007, është institucion dhe organ më i lartë dhe kryesorë në shtetin e Serbisë, te cili insitucion ne Boegrda nuk e njeh  Këshillit të Bashkësisë Islame të Kosovës në Preshevë.

Sead Nasufovic u lind në vitin 1979 në Bijelo Polje të Novi Pazarir. ;Mesime t epaar silame i ka perfituar ne  Medresene e Sarajevës, kruse ka diplomuar në Universitetin Islam.nass

 

SHPËRNDAJE