Preshevë, 13 maj  -Sulmi ndaj gazetares se Zëri-t dhe anëtares fillestare te PDK-së Arnaba Xharës ka shkaktuar reagime te ashpra sa ne Kosovë po aq edhe ne Serbi. Keshtu kryetari i Listës Serbe dënon sulmin ndaj gazetarit në Prishtinë (“Predsednik Srpske liste osudio napad na novinarku u Prištini“) eshte ky titulli i shkrimit ne Tanjug ku ka reaguar  Kryetari i Listës serbe Slavko Simiq. Pas Listes serbe sot ka reaguar ë rrastine Xharra edhe Shoqata e Gazetarëve të Serbisë (UNS) dhe dega e saj në Kosovë dënojnë sulmin e saj të fundit mbi një gazetar dhe redaktor i gazetës së Prishtinës “Zëri” Arban Xhara,. Sipas Beogrdait dhe keyter shoqatave sulmi ndaj Arbana Xghres eshte sulm ndja gazetarise nbe Serbi,   trasneton agejncia e lajemeve “Presheva jonë”

 

Vazhdojne reagimet nga Beogradi per Arbana Xharren, tash edhe nga “Lista Serbe” dhe UNS
Kryetari i Listës Slavko Simiq serbe ka dënuar sulmin e mbrëmshëm ndaj gazetarit Arban Xharrës të në Prishtinë, duke theksuar se ngjarje të tilla nuk duhet të jetë pjesë e të ardhmes sonë.
“Unë jam i sigurt se gazetarët në Kosovë dhe Metohi kryejnë detyrat e tyre në mënyrë profesionale dhe në një rrethanë shumë rënduese ose duke respektuar mbi të gjitha standardet më të larta etike dhe profesionale, ne nuk duhet të lejojë gazetarët të bëhet një objektiv i lehtë, dhe për këtë arsye autoritetet duhet të marrin rezultate të besueshme në drejtimin hetimi për këtë dhe raste të tjera të ngjashme në të cilat janë sulmuar gazetarët, “tha Simic në një deklaratë me shkrim për mediat.

Sulmin ndaj Arbana Xhartres , azeatre e eirt dhe aneztare fllesatre e PDJK-së e ka denuar ashper edhe Shoqata e Gazetarëve të Serbisë (UNS). Ne i bëjmë thirrje autoriteteve për të gjetur urgjentisht autorët dhe organizatorët e sulmeve fizike te koleges  Xharra, qe sipas ytre suilmi ndja sajk eshte edhe sulkm ndaj gezaris ene Serbi.

Dështimet dhe një reagim i papërshtatshëm KP dhe autoritetet gjyqësore, në radhë të parë EULEX kërcënimeve Dzara marra në periudhën e kaluar janë rezultiralu sulm të ri, i cili çoi në minimin e jetës.

Ai shprehu besimin se autoritetet do të kryejë një hetim të plotë dhe të menjëhershëm dhe për të sjellë para drejtësisë personat përgjegjësit, trasnmeton agjencia e lajemeve “Presheva Jonë”

 

Edhe në Beograd e vajtojne Arbanën e Kadrisë…

“Në Prishtinë eshte rrahur gazetarja dhe politikan Arban Dzara” (“U Prištini pretučena novinarka i političarka Arbana Džara“) esdte ke titulli i mediave në Beograd per Arbana Gjarren ecila pe romentin s ehste as gazetar e as poloitikane, thjesht një anëtara e PDK-së se Kadri Veslit te cilin der dje e kishte quajtuar krimeenle. Gati gjitja mediat serbe ne Serbi kane reaguar per kete sum brutal te shqiptareve ndaj kesaj anetare te re PDK-së,  njoftin agjenca e lajemeve “Persheva jonë”

Sipas Tanjug “ëshshtë pohuar se Xharrah, e cili nënshkroi kohët e fundit te ejtre antere  Partia Demokratike e Kosovës, eshte sulmuar nga një grup të njerëzve dhe se motivi i sulmit ende nuk është përcaktuar…”

Fotografitë e publikuara në mediat shohin ate te pergjkasur  dhe gërvishtjet në fytyrën e saj ku  Xharra gjendfet e shtrirë në një krevat në spital. “Pas ndihmën e dhënë në spital ajo ishte në gjendje të qëndrueshme”, tha policia. Mesohet se ky rast ka shokuar edhe shoqatat e gazetareve dhe shoqata civile ne Serbi te cilet do te reagojne ditev te ardhshme për kete sulm te shoptareve ndaj anetzares e re te PDK-së  Arbana Xharres.

SHPËRNDAJE