agiooKryetari i Komunës së Preshevës Ragmi Mustafa duket se i shkoi huq mirenjohja dhuruar dite pare kryeministrit te tij Aleksander Vucic..  Mustafa ne kerkim te ne tenderi per asfaltimin e rrugeve ne Presheve tha se “qeveria serbe nuk është e përgatitur për të ndihmuar komunën në rehabilitimin e infrastrukturës rrugore që ishin dëmtuar autobusët që transportojnë refugjatët dhe akuzoi Beogradin për një vendim që vetëm “Lasta” mund të organizojë emigrantët e transportit.”

Qeveria nuk është e gatshme për të ndihmuar komunën e Preshevës, që nga qershori i vitit të kaluar, nuk ka qenë në një humor të mirë për të bërë diçka në rehabilitimin e rrugëve në një tretem baza ditore, Mustafa tha FoNet.

Sipas tij, qeveria vetëm krijon probleme për Vetëqeverisje Lokale, dhe për të ilustruar shtetet se zona në frontin e Qendrës për pritjen e refugjatëve të ndërtuara pa leje ndërtimi dhe pa miratimin e Kuvendit Komunal.

Këtu ju mund të ia ngul sytë ligjet, thotë Mustafa, dhe thotë se qytetarët e komunës së Preshevës nuk janë azilkërkues, por popullsia indigjene që ka jetuar në këtë fushë dhe do të jetojnë edhe më tej.

Komuna e Preshevës është akuzuar një tarifë prej 100 euro për transportimin e refugjatëve të autobusëve, dhe procedura është e tillë që policia nuk lejojnë autobusë për të lëvizur përpara se shoferi tregon se tarifa është paguar.

Mustafa, megjithatë, pretendon se vendimi i autoriteteve komunale tani mbledhin taksa hiqet me vendim të Qeverisë së Serbisë në Beograd, auto-transportues “Lasta” Vetëm lehtësuar transportin e refugjatëve nga Presheva për Sid.

Nga nëntori i vitit të kaluar deri më tani në bazë të këtyre tarifave të ngarkuara është 35 milion dinarë, ka thënë Mustafa dhe ka shpjeguar se paratë kishte për qëllim vetëm për rehabilitimin e rrugëve që janë të humbur për shkak të numrit të madh të autobusëve.

Presheva është stacioni më i madh i autobusit në botë. Askund në botë nuk ekziston parkuar 500 autobusë në ditë që janë të prishjen e rrugëve tona, trotuareve, kullimit dhe sistemin e kanalizimit përgjatë rrugëve, thotë Mustafa.

Sipas tij, fondet që janë paguar në emër të taksave për autobusë janë vetëm një pjesë e vogël prej rreth 100 milionë dinarë, që është, pasi predračiunu e nevojshme për riparimin e rrugëve.

SHPËRNDAJE