Gjithë jemi këtu për një qëllim të përbashkët , që kërkon zgjidhje dhe që na është premtuar se do të hapet por ende nuk është bërë asgjë konkrete tha kështu Kryetari I komunës së Preshevës Ragmi Mustafa . Në anën tjetër deputeti Riza Halimi theksoi se protesta është elementi më demokratik dhe përmes kësaj rruge do të kërkojmë që kjo pikë kufitare të bëhet që qarkullueshme. Ndërkaq kryetari I komunës së Bujanocit Shaip Kamberi tha se nëse shteti serb dëshiron të hyjë në Evropë atëherë shqiptarët duhet ti trajtojë si qytetarë evropian pasi me veprimet e tyre kanë dëshmuar se janë për atë rrugë.

Kushtrim MALIQI

Miratoc (Preshevë), 3 qershor/ AIK-Presheva Jonë

Ashtu edhe siq ishte paralajmeruar sot në fshatin Miratoc në kufirin mes  Luginës së Preshevës dhe Maqedonisë organizimin e BL të Miratocës është mbajtur protesta gjithpopullore  ku u kërkua njëzirit hapja  kufitirit  Miratoc – Llojan për popullatën e kesaj ane, njfton agjencia infortmative “Presheva Jonë” . Në këtë protestë ishin tubuar qindra qytetarë të tubuar nga fshtarat përreth Mitatocës dhe nga Presheva, ku prezentuan  gati edhe gjithe liderët e spektrit politik nga Lugina e Preshevës.

Shezai Shaqiri në fjalimin e tij para të tubuarve ka derklaruar se “ne nuk kërkojmë asjgë më shumës e të  rihapet kufiri mes Miratocës dhe Llojanit për t ‘u mundësuar fashatarëve dhe mbarë populaltës lëvizje të lirë andej e kednej kufirit, sepse me mbyllje kufijshë nuk mund të shkohet në Evropë..Na ishet premtuar para pesë vitesh të hapet kufiri, por sot  e kësaj  dite ato mbetën vetëm fjlaë..” Lëvizja e lirë është edhe barometër e demokraicsë së një vendi dhe e garantuar nga konvetnatta e OKB-së dhe ato ndërkombëtare të cilën duhet rrespektuar sikur Serbia ashtu edhe Maqedonia…ka pohuar në vazhdim para masës z.Shaqiri.Gjithë jemi këtu për një qëllim të përbashkët , që kërkon zgjidhje dhe që na është premtuar se do të hapet por ende nuk është bërë asgjë konkrete tha kështu Kryetari I komunës së Preshevës Ragmi Mustafa .Në anën tjetër deputeti Riza Halimi theksoi se protesta është elementi më demokratik dhe përmes kësaj rruge do të kërkojmë që kjo pikë kufitare të bëhet që qarkullueshme.

“Hape Kufirin”, “BE nuk na pranon me kufijë të bllokuar”, ”Mos cenoni lëvizjen e lirë të qytetarëve” ,”Evropa pa kufij” ishin këta vetëm nga disa brohoritje dhe pankartat që u dëgjuan dhe im pamë gjatë kësaj proteste për debollkimin e kufirit Preshevë – Maqedoni i cili vednjkalim kufitar  ishtë mbyllur qe plotë 18 vjet

Gjithë jemi këtu për një qëllim të përbashkët , që kërkon zgjidhje dhe që na është premtuar se do të hapet por ende nuk është bërë asgjë konkrete tha kështu Kryetari I komunës së Preshevës Ragmi Mustafa . Në anën tjetër deputeti Riza Halimi theksoi se protesta është elementi më demokratik dhe përmes kësaj rruge do të kërkojmë që kjo pikë kufitare të bëhet që qarkullueshme. Ndërkaq kryetari I komunës së Bujanocit Shaip Kamberi tha se nëse shteti serb dëshiron të hyjë në Evropë atëherë shqiptarët duhet ti trajtojë si qytetarë evropian pasi me veprimet e tyre kanë dëshmuar se janë për atë rrugë.

Sipas zotit Kamber Serbia dëshiron të hyjë në BE, po kjo gjë nuk mund të ndodhë perderisa mban mbyllur pika kufitare.Në anën tjetër kryetari I kuvendit Besim Abduli kërkoi nga dy qeveritë që të arrin marëveshje për hapjen e kufirit, pasi shqiptarët këtu nuk po kërkojnë ndryshim kufijsh por lëvizje të lirë.Edhe kryetari I Këshillit Nacional Galip Beqiri , kreu I BDL-së Skender Destani kanë potencuar se kjo pikë kufitare duhet të hapet sa më shpejtë.Ndërkaq zv.kryetari I kuvendit komunal Orhan Rexhepi mbylljen e kufirit e quajti okupim

“Hape Kufirin”, “BE nuk na pranon me kufijë të bllokuar”, ”Mos cenoni lëvizjen e lirë të qytetarëve” ,”Evropa pa kufij” ishin këta vetëm nga disa brohoritje dhe pankartat që u dëgjuan dhe im pamë gjatë kësaj proteste për debollkimin e kufirit Preshevë – Maqedoni i cili vendkalim kufitar  ishtë mbyllur qe plotë 18 vjet.

SHPËRNDAJE