Ish-presidenti i Kosovës dhe njëkohësisht kryetari i Aleancës Kosova e Re (AKR), Behgjet Pacolli, pasi ateroi në aeroportin e Prishtinës “Adem Jashari”, shkoi drejt e në shtëpinë e tij, në Hajvali. Qeveria Kurti nuk arriti ta çojë atë në karantinë, në konvikt, te Qendra e Studentëve, në Prishtinë.
Derisa, para gazetarëve në aeroport ai tha se nuk e di se çka do të ndodhë me të.
“Nuk e di cka do të ndodhë me mua, nuk e di nëse do të vendosem në konvikt apo në Hajvali”, ka thënë Pacolli.
“Unë di aq sa dini edhe ju. Madje ju dini edhe më tepër çka po ndodh politikisht”.

Tutje, ai tha se gjatë kohës sa po fluturonte për në Kosovë nga Zvicra, ka ndryshuar destinacion sepse u frikësua nga ndonjë sulm terrorist nga qeveria e Kosovës.
“Leja ime e fluturimit njëherë është anulu. Është kushtëzuar leja e dytë me implikime tjera, kinse në dhënien e lejes duhet involvuar disa ministri vitale të Kosovës. Unë fluturoj me një fluturake, unë herën e parë jam frikësuar nga institucionet e shtetit se mund të kryejnë ndonjë sulm terrorist në mua, andaj kam ndryshuar destinacion”, ka thënë Pacolli.
Pacolli do të kontrollohet nga ekipe mjekësore e policore, e sipas këshilltarit të tij, Naim Murselit, Pacolli menjëherë pas kontrolleve mjekësore do të shkojë në rezidencën e tij në Hajvali.
Kthimi i Pacollit në Kosovë është kthyer në një dramë politike, pasi Qeveria e Kosovës e ka paralajmëruar atë se nëse hyn në Kosovë, do t’i nënshtrohet masave të karantimit, sipas vendimit, me anë të së cilit kosovarët që vijnë nga jashtë, izolohen në konviktet e studentëve në Prishtinë.


SHPËRNDAJE