Sidomos gjate fushatave elektorale brenda institucioneve sportive, gjegjesisht brenda federatave, fillojne qe studiot televizive te shenderrohen ne arena “kakofonike”, ku rrahet gjoksi si “dahire” se jo une kam bere per sportin, jo po une kam bere me shume.

Ne nje foto e vitit 1996 e cila po qarkullon neper rrjete sociale, pra ktu e 27 vite me pare, shihen elita e prijesve te proceseve sportive te Kosoves. Aty nuk figurojne as ata qe akuzohen se kane keqperdorur mjetet e koncerteve humanitare neper Evrope, e as ata qe nga sporti, gjegjesisht nga futbolli vetem kane marre, apo thene me mire, secili kontribut e kane pasur me fatur ne fund. Ne kete fotografi jane persona qe kane lene pas dore ndoshta edhe familjet e tyre, ne menyre qe sporti ne vendin tone te mos ngece.

Duke e prezantuar fotografine, ju prezantojme edhe disa prej figurave qe gjinden aty:

Nga e majta ne te djathte: Blerim Vuniqi – Basketboll; , Agim Ademi – Futboll; , Aqif Shehu – Udheheqes i Sportit te kohes se Rugoves;, Sabri Hashani – Federata e Futbollit te Kosoves; Ulur nga e djathta: Prof. Mahmut Germizaj;, Besim Hasani nga Komiteti Olimpik i Kosoves;, Mexhit Devaja – Hendball;, Maliq Lushaku – Futbollit dhe jurist i sportit dhe Nezir Rama – Karate

 

 

SHPËRNDAJE