Preshevë, 22 mars  -Disa portale kosovare sot kane dalur me nje shkim me nje titull interesant si ky: “Njihuni me pagat e disa profesioneve në Zvicër” Në bote sot ka mbi 200 shtete anetare e jo antare te OKB-së, te varfura dhe te pasura. Tashs shtoehet pyetja po pse valle portalet kosvare tregojne pagat e nje shteti me te pasur ner botë, Zvicrës? nje poplli ne nje shet ku jan edulke luftuar me ezkistencen, ne nje mjedis te papune te varfur?! Mos valle me këto paga (shifra te larta te rrogave) popullit ne Kosove po i japin vullnete apo po jo shkurtojne dy kembë, duke ja bëre “bilibic” apo i thonë i ikni nga vendi, hajdeni ne Zvicer fitoni shumë ?! Kurse ne anen e tjeter qeveria e Kosoves para disa vitesh nensjhkloi me Zvcren dhe isa vende te BE-së duke eshpallur vetin si një “vend i sigurt” por realiteti ne terren eshte ndyrshe te sigurt jane vetem familjaret e qeveritave, por jo edhe popullata. A eshte ky nje loje emocionesh dhe mashtrim me nje popull te shkrete te papune qe po kalon viteve të fundit nje situata politike edhe ekonomike mizerje, a s’eshte kjo gjynah?!, ka shkruar agjencia  e lajmeve “Presheva jonë”
Keto portale kane publikuar pagat e Zvicres  sipas profesioneve te cilat kapin shume me dhe deri ne 13 mije franga, si nje gazetar – 5.551 CHF apo nje mjek – 12.824 CHF. Madje në Zvicër shpesh paguhet rroga e 13 –të. Pagë minimale nuk ka. kurse ne Kosovë 13 mije franga i fiton per 13 vjet apo fare nuk i ftion?!, ka shkruar ne fund agjencia  e lajmeve “Presheva jonë”

 

 

 

SHPËRNDAJE