Sikur këshilltari Nasufi ashtu edhe inspektori tjetër nga Bujanoci z.Xhahir Ramadani kanë premtuar për agjencinë tonë “Presheva Jonë” se prioritet i punës së tyre tash e tutje do të jetë përmisimi i arsimimit në shkollat tona.

Preshevë, 10 shkrut AIK-Presheva Jonë

Ministria e Arsimit ka emëruar dy funksioner shqiptarë, me qëllim të përcjelljes së procesit arsimor në gjuhën shqipe në Luginë të Preshevës, njëri prej tyre ka rolin e Inspektorit Republikan për arsim, kurse tjetri atë të Këshilltarit Republikan për arsim. Seleksionimi i tyre është  bërë në bazë të konkursit.

Më konkretisht fjala ketu është për funksionin e Inspektorëve të lartë që tashe tutje janë emëruar  Mr.Xhahit Ramadani nga Bujanoci dhe prof. Behlul Nasufi këshulltar  nga Presheva. Prof.Nasufi  për “Presheva Jonë” ka deklaruar sot se “Tash e tutje arsimimi në Luginën e Preshevës tash e tuitje do të vëzhgohet nga dora e parë, nga ne..” Prandaj,  Angazhimi i këtyre dy mbikqyrësve shqiptarë në arsim është arritur si rezultat i arritjes së marrveshjes multietnike në Bujanoc, por edhe bashkëpunimit më Trupin koordinues.

Sikur këshilltari Nasufi ashtu edhe inspektori tjetër nga Bujanoci z.Xhahir Ramadani kanë premtuar për agjencinë tonë “Presheva Jonë” se priortitet i punës së tyre tash e tutje do të jetë përmisimi i arsimimit në shkollat tona, duke filluar nga planprogramet ashut edhe tekstet mësimore si dhe hallet dhe problemet e mësimdhnësve dhe nx¨èenësve tnaë në procesin edukativo arsdimore në Preshvë, Bujanoc dhe Medvegjë.

SHPËRNDAJE