Gjykimi i ish-Shefit të Shtabit të Ushtrisë  “Republikës Serbe” gjeneralit Ratko Mlladiç edhe spe ihste propozuar të mabjen me 27 mars, nuk do të ndodhë neëkëtë datë, por ai do të fillojë më 14 maj, bëjnë të ditur burimet tona nga TPI-Hagë. Siq kemi njoftuar Mlladiç akuzohet  për gjenocid dhe krime të shumta të kryera kundër jo-serbëve në ish-Jugoslavi, sidomos në Bsnjëkundër muslimanëve, kroatëve etj… nga vitet 1992-1995

 

Hagë, 15 shkurt/AIK-Presheva jonë

Aktakuza pohon se forcat nën komandën e Mlladiç është kryer gjenocid kundër më shumë se 7000 muslimanëve në korrik të vitit 1995 në Srebrenicë. Mlladiç akuzohet për genocid dhe krime të kryera në territorin e Bosnjë dhe Hercegovinës.

Në aktakuzë është thënë se përmendur se ai ngrakohet për më shumë se 70 raste të vrasjeve në 20 komunave të rajonit ku forcat serb atëbotë ishin nën komandën e Mlladiç të cilët ishin vitime sistematike e  torturuar shumë civilë ndaj të cilëve u bë abuzime mentale, psikologjike dhe seksualisht në 58 qendra të llogoreve dhe burgjeve të improbizuara  në 22 komuna.

Njëkohëssiht krimineli serbe Mlladiç akuzohet për bombardimin e Sarajevës dhe për vrasjen e mjëra  qytetarëve civilë me snajper zjarr në qytet. Sipas aktakuzës, Mlladiç ka bërë edhe krimet të tjera që ai akuzohet për pjesëmarrje në një organizatë kriminale që ka pasur për qëllim eliminimin ose zhvendosjen e përhershme e muslimanëve, kroatëve dhe të tjerë jo-serbë nga zona të mëdha të Bosnjës dhe Hercegovinës.

Radovan Karaxhiq Ai u arrestua më 26 Maj 2011, pas 16 vitesh pasi TPI  lëshoi ​​një padi arresti kundër tij i cili për hrë parë, pas arrestimit u pataqit në gjykatë më 3 qershor 2011.

SHPËRNDAJE