koslibraPresheve,  17 korrik  -Prishtina dhe Beogradi fazhdon te luaj  “guxha” me shqiptaret e Lugines se Presheves joi vetme  me diplomat here poi njof here spo i njof tash qe  4/5 vjtet e fundit, tash  edhe rreth librave per nxenesit shqiptqr.

Qveria e Kosoves, gjegjesisht ata nga ministria e Arsimit duket se kane kuptuar se se shpejti ne Kosove do te kete zgjedhje,   kane dalur ne  me deklarata qe duket me shume fushate se serioye  duke pohuar se “edhe sivjet do te provoj t’i dërgojë librat e shkollimit obligativ për nxënësit shqiptarë në Luginën e Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës..” Megjithëse vitin e kaluar puna  e tyre u pa..

Liderete Lugines se Preshves sa Beogradin po aq edhe Prishtinen e akuzojne per kete loje  cici-mici me nxenesit shqiptare ne Lugine

Ministri i Arsimit, Arsim Bajrami, siyakoinsihyt  paska akuzura Serbine se ‘librat të cilët nuk ishin lejuar të hyjnë në shtetin serb” janë duke u ruajtur :turshi’ në Gjilanit dhe të njëjtit do të dërgohen prapë në destinacionin e paraparë.

 

Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë vitin e kaluar i kishte nisur për shkollat shqipe të Preshevës, Bujanocit e Medvegjës rreth 100 mijë kopje të librave shqip për nxënësit e shkollimit fillor, mirëpo të njëjtat ishin kthyer në kufi të Serbisë duke mos u lejuar të arrijnë në destinacionin e caktuar.

Kohë më parë shteti i Kosovës kishte negociuar në Bruksel për të drejtën e shkollimit të qytetarëve në gjuhën amtare të të dyja shteteve, si dhe pranimin e diplomave në mënyrë reciproke. Derisa  autoritet kosovare  pine e hane me qveritaret serb ne Bruksel nuk pritet dicka seiyoreas per diploma e as pe rlibrat e shqipatrevene Kosoven Lindore. Dhe sigurisht kjo loje “guxhash’  mes  Prishtines dhe Beogradit padyshim do te fazhdoj..

SHPËRNDAJE