“Për vendet mike, në këtë rast me Kosovën dhe për shkak rrespektit të vullnetit të popullit shqiptarë ne kemi njohur shtetin e Kosovës edhe para verdiktit të GJND-së të cilën gjë e kemi menduar hollësisht se kjo gjykatë nuk do të mund të ndërrmerte vendim tjetër pos atij që ka marrur, që në fakt ka rrespektuar kartën e OKB-së për të drejtën e popujve autokton për vetvendosje” i ka deklaruar agjencisë informative kombëtare “Presheva Jonë” princi i Arabisë Saudite Turki al-Faisal. 

Gjenevë, 9 maj / AIK-Presheva Jonë

Arabia Saudite ka njohur pamvarësinë e Kosovës., pra ishte vendi i parë (apo i i 58-ti, sipas radhës së njohjeve të vendeve botërore) nga vendet arabe që njohu Pamvarësinë e Kosovës. Do përkujtuar se Arabia e Saudite ishte radhitur përkrah vendeve botërore në mbrojtje të pamvarësisë së Kosovës në GJND-së në Hagë.

“Për vendet mike, në këtë rast me Kosovën dhe për shkak rrespektit të vullnetit të popullit shqiptarë ne kemi njohur shtetin e Kosovës edhe para verdiktit të GJND-së të cilën gjë e kemi menduar hollësisht se kjo gjykatë nuk do të mund të ndërrmerte vendim tjetër pos atij që ka marrur, që në fakt ka rrespektuar kartën e OKB-së për të drejtën e popujve autokton për vetvendosje” i ka deklaruar agjencisë informative kombëtare “Presheva Jonë” princi i Arabisë Saudite Turki al-Faisal.

Princi i Arabisë Saudite,shkelqesia Turki al-Faisal, duke uruar qytetareve pavarësinë Kosovës dhe integrime në instancat nderkombëatre , në vazhdim ka pohuar se është koha që vendet arabe të njohin shtetin e ri në Evropë – Kosovën, duke filluar pastaj me hapjet e ambasadave në rajon, ku edhe vendi im do të ejtë pjesë e ektij lobimi në varo tèë njhjeve të reja, sidomos në mesine vendeve të Azisë….i ka deklaruar agjencisë informative kombëtare “Presheva Jonë” princi i Arabisë Saudite Turki al-Faisal.

“Shpresoj se pas këtyre njohjeve të vendeve arabe, shton numrit i të cilëve do të jetë i madh bashkë me ato vendet të BE-së dhe vendet tjera botërore, Kosova është shumë më afër anëtarësimit me të drejtë të plotë në OKB…” ka deklaruar z.Turki al-Faisal. Sipas princit të Arabisë Saudite ” pas këtyre njohjeve serike nga vendet arabe do të nisin edhe hapjet e përfaqësive diplomatike në rajon si dhe bashkëpunimi i ndërsjelltë në sferën diplomatike, ekonomike, të investimeve dhe sfera të tjera me interes të përbashkët…”

Duke four për krizën ekonomike dhe sociale në ballkan Princi i Arabisë Saudtie, sheiku Turki al-Faisal ka sprehur gatishmërinë të investoj në Kosovë si rajoni memë shumti me nevojë, për numrin të madhë të papunësisë, sepse kur kemi ekeonomi në rajon,kemi edhe shtet të fortë..”

SHPËRNDAJE