Lindje e binjakëve në Chur të Zvicrës nga një priftëreshë në pension (66 vjet)  sot dhe dje  ka shokuar opinonin zviceran një për shkak moshës dhe dy, për shkak misionit të saj, priftëreshë ?!. Kjo lindje që ka  shokuar zviceranët (Cette naissance qui choque la Suisse) por rreth kësaj “suprize”  të kësaj prifereshe të “dashuruar” në pleqëri ka ngjallur  kritika dhe  polemika të ashpra të cilën lindje e kanë komentuar e denocnuar   si “egoizmin” e nënës plakë, njofton agjencia informative “Presheva jonë” nga Gjeneva.

 

 

Chur, 6 mars

“Turp dhe egoizëm”,  “Ajo nuk mendon asgjë, si mun d të arrijë kur ka gjinekolog në cdo hap në Zvicër..“, “kjo grua ka indinjuar thellë Zvicrën me shtatzëninë e saj në moshën 66 vjecare..” etj..  ( Indignation en Suisse après l’accouchement d’une retraitée de 66 ans) ..Pra janë këto vetëm disa letra, reagime nga qindra sosh.. që shumica e këtyre  mesazheve të postuara në në internet në mediat ku është publikuar ky informacion, lexuesit duken mjaft të zemëruar nga ky lajm.

 

Lindja e binjakëve në Chur të Zvicrës nga një priftëreshë në pension (66 vjet)  sot dhe dje  ka shokuar opinonin zviceran një për shkak moshës dhe dy, për shkak misionit të saj, priftëreshë ?!. Kjo lindje që ka  shokuar zviceranët (Cette naissance qui choque la Suisse) por rreth kësaj “suprize”  të kësaj prifereshe të “dashuruar” në pleqëri ka ngjallur  kritika dhe  polemika të ashpra të cilën lindje e kanë komentuar e denocnuar   si “egoizmin” e nënës plakë, njofton agjencia informative “Presheva jonë” nga Gjeneva.

 

Në një koment, nje gazetar nga Morning duke denocuar e “ndjenjat” e gjyshes  ka shkruar se ky është  “egoizm i  nënës më të vjetër në Zvicër”. Ai shtoi se kur ata janë të rinj, binjakët kur do rriten pak  sikur do të angzhohen për të gjetur një vend, një shtëpi për pleq për  nënën e tyre në persion,  nëse ajo ende do të ishte gjallë.

Kjo grua pastore (priftëreshë)  që jeton vetëm dhe identiteti i të cilit nuk është dhënë, ka lindur dy javë më parë binjakët e saj në spitalin e në Graubünden të  kantonal në Chur, ka zbuluar gazeta SonntagsBlick. Gazeta ka shkruar  se ajo është gruaja më e vjetër që kanë lindur në vend dhe për ketë kishte shkuar në Ukrainë për të organizuar shtatzëninë e saj. Në vitin 2010, një tjetër zvicerane në mosën  64 kishte lindur një vajzë. Fëmijët kanë lindur me prerje cezariane dhe janë ende nën vëzhgim në spital.

Shtatëzënia artificiale apo huazimi i vaezëve për mbarësim (shtatzani)  është e  ndaluar me ligj në Zvicër,  dmth  Zoti kur ta jep ta jep fëmijë, nëse nuk të jep, nuk të jep..jeta vazhdon..Dhe krejt e kuptueshme tash duket pse kjo plaka zivicerane, priftëresha  ka shkuar në Ukrainë, gjë kjo e cila atje nuk ndalohet me ligj.

 

Aktualisht, gruaja ka zgjodhur  emra biblike për binjakët e saj, Michael dhe Jozueu, jetojnë në një apartament me katër dhoma në një shtëpi të vjetër në fshatin Grüsch, thellë në kantonin e Grisons.
Në pikëpyetje, fqinjët tha ajo jetoi në një shtatzëni shumë të matur dhe të mos të binte në sy, paksa diskrete, e ruajtur. Dhe në fshatin e tij, opinionet janë të larmishme, por mbi të gjitha dominon ai  se “Kjo është egoizëm thjesht i  pastë dhe kjo nuk është e mirë për fëmijët” i ka phuar një fqinj gazetës  SonntagsBlick

.

Sipas profesor Olivier Irion, e shef mjek në Spitalin Universitar të Gjenevës,i intervistuar nga gazeta “Le Matin “, ne duhet të pranojë kufijt e caktuara, të natyrës kuptim të përbashkët dhe për të mbajtur në mendje, raporton agjencia informative “Presheva jonë”, duke ju referuar shkrimeve të gazetave zvicerane.

Në Ukrainë, nuk ka asnjë limit moshe dhe klinikat e specializuara janë promovuar në internet, duke ofruar zgjidhje “amësisë zëvendësuar” me “donacione” i vezës së fekonduar nga spermatozoidi donatorëve, të dhruar vullnetarisht.  Në këto vende, klinika të publikojë dëshmitë e shumë çifte nga e gjithë bota për të pasur fëmijë “me zor”  por edhe për  të hjekur ata, dmth abortuar…Dhe tash edhe na doli përgjigjia deri dikund pse shpesh dëgjojmë apo lexojmë për afrimin e ditëve të Kiametit..Megjthse , kjo cështje i mbetet Zotit…

SHPËRNDAJE