Kur u pyetën presidentin e Serbisë Nikolic se çfarë ai do t’i ofronte shqiptarëve të Kosovës, të cilët janë qytetarë nën Kushtetutën e Serbisë, pavarësisht nga të pavarësisë të shpalluar të njëanshme, Nikolic tha se “oferta jone eshte ajo e Rezolutës se OKB-se 1244 – autonomi substanciale”,  njofton agjencia informative “Presheva Jone”

 

Presheve, 12 gusht

Tomislav Nikoliq ka thënë në një intervistë për gazeten gjermane  “Frankfurter Allgemeine Zeitung” ka deklaruar se anëtarësimi në Bashkimin Evropian në interes të Serbisë, ne duam te jemi anetare, por nëse BE-ja nuk duan që ne obligojne diçka tjetër…”

Kur u pyetën presidentin e Serbisë Nikolic se çfarë ai do t’i ofronte shqiptarëve të Kosovës, të cilët janë qytetarë nën Kushtetutën e Serbisë, pavarësisht nga të pavarësisë të shpalluar të njëanshme, Nikolic tha se “oferta jone eshte ajo e Rezolutës se OKB-se 1244 – autonomi substanciale”

Duke i kujtuar atij se në vitin 1995. në Pirot, në fushatën zgjedhore, tha se shqiptarët etnikë, të cilët nuk e njohin shtetin serb duhet të përjashtohet nga Kosova, një gazetar i “Frankfurter Allgemeine Zeitung” vuri në dukje se shkaqet e tilla dhe retorika që Serbia humbi Kosovën, ndërsa Nikoliç tha se “kjo nuk ishte për shkak të retorikës së tij por sjellja e atyre në pushtet…” (“Podsećajući ga da je 1995. godine u Pirotu, u izbornoj kampanji, rekao da Šiptari koji ne priznaju srpsku državu moraju da budu proterani sa Kosova, novinar FAZ- a je konstatovao da je takva retorika osnov da je Srbija izgubila Kosovo, dok je Nikolić rekao da to nije zbog njegove retorike, već ponašanja onih koji su bili na vlasti.”)

Madje ai shkon edhe me larg ne nje deklarate te ketyre diteve se “Do të sugjeroj qe shqiptaret te nduhet trajtuar  ne Kosove sikur   gjermanët në Belgjikë. Pa gjermanët asnjë vendim nuk do te nderrmerej në parlamentit belg. A s’është kjo pak? Pse të jetë shtet, ai është shume i pakuptimtë…”

Nikolic me fjlarin e tij dhe lojen e tij me  fjalet, nuk e ndalet ketu, duket president me “zajebant” pas Miloshevcit i cili qenka pyetur nga nderkombetaret per pjesemarrjen e Kosoves ne Lojrat Olimpike ne Londer ai eshtye pergjigjur se “unë u thash atyre se në qoftë se Kosova duhet te rmarrin pjese, ato munden pse jo, por vetem nes einsitucione te Prishtines thirren si Kosova e Serbsie..”

Per fund, duke perkujtuar se në vitin 1995. po ashtu në Pirot Nikolic kishte kenduar kengen shovensite “ko tamo kazhe, ko tamo laze da Srbija je mala” sot duket se i ka henger fjalet dhe pazari as i atij e as Miloshevicit nuk ka cit mire..sepse presidenti aktual i Serbise me nuk flet per Serbine e Madhe por tash se fundi ka deklaruar se “Serbija eshte vogel nuk duhet lene te vetme..” (” Srbija je mala i ne može ostati sama..”)

SHPËRNDAJE