„Serbia do të ketë vështërsi në anëtarësimin e saj në  BE  dhe kurrë nuk do të ketë perspektivë të mirë  në Evropë me shqiptarët e diskriminuar.  Pra, ne do të angzahohemi për një status më të avancuar të shqiptarëve në Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë.“ ishte ky qëndrimi i  prerë i presidentit Bujar Nishani që e dha  para ca ditësh për agjencinë informative kombëtare „Presheva Jonë“

 

Tiranë, 18 qershor

Nga bisda e fundit e  presidentit shqiptar me përgjegjësin  e agjencisë informative kombëtare “Presheva Jonë” (gazetar në OKB) )  ai ka folur përvec situatës në ballkan, me mjaft admirim ka folur edhe për shqiptarët e Luginës së  Preshevës. Ai për ketë agjenci informative në Kosovën Lindore, kishte shprehur edhe preokupimet e tija  emocionale dhe  për situatën e vëllezrëve nga Lugina e Preshevë duke dënuar poiltikan diskriminuese të regjimit të Beogradit.

 

 „Serbia do të ketë vështërsi në anëtarësimin e saj në  BE  dhe kurrë nuk do të ketë perspektivë të mirë  në Evropë me shqiptarët e diskriminuar.  Pra, ne do të angzahohemi për një status më të avancuar të shqiptarëve në Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë.“ ishte ky qëndrimi i  prerë i presidentit Bujar Nishani që e dha  para ca ditësh për agjencinë informative kombëtare „Presheva Jonë“,  duke siguruar se qeveria shqiptare  do të vazhdojë kontaktet me lidershipin e pushtetit lokal dhe vazhdimisht të mbështes dhe përkujdeset për popullatën shqiptare jashtë kufijve amdinistrativ të shtetit shqiptarë, si në  Kosovë e Maqedoni, ashtu edhe në Luginën e Preshevës.

SHPËRNDAJE