Unë kam qenë në Tiranë atje janë bërë shumë progrese, madje edhe në fushta e larmishme të sportit, bashkë me të kam parë terrenin dhe nëse kemi parasysh gjitha keto bashkë me kushtet gjeografike nuk përjashtohet mundësaia e organizimit të Lojrave Oimpike apo Lojrave Olimpike për të rinje, që padyshim, ka harxhime më të vogla,  në të ardhmen në Shqipëri” ka dekrlaur njeriu numër një i Komitetit të Lojrave Olimpike z.Jacques Rogge per agjencine informative kombëtare   “Presheva Jonë  “
Gjenevë/UNO, 14 qershor 2011
Gjatë një takimi me përfaqaësuesit e mediave botërore sot nër Gjenevë njeriu numër një i Komitetit të lojravbe Olimpike  (IOC) z.Jacque Rogge ka folur edhe për Kosovën dhe Shipërinë. Se  a  është koha që edhe Kosova të jetë anëtare i Komitetit të Lolrave Olimpike apo të aprticipojnë në lojrat e olimpike presidemnti i IOC-së për agjencinë informative kombëtare Presheva jonë është përgjigjur se “ Kosova duhet të pres edhe pak. Nëse kemi parasysh futbollin apo boksierët dhe diciplina të ndryshem  të sportit kosovarë të cilët jnaë të shkëlqyeshëm, që ata po dëshmohen edhe në vendet e ndryshme botërore. Ne kemi dëshirë që Kosova nga sot ta pranojmë në gjirin tonë, për  ta anëtarësuar  në Komitetin e Lojrave Olimpike, por,  për një anëtersim në IOC janë disa rregulla dhe kritere  që edhe Kosova, sikur gjitha vendet botërore, duhet dosmodo t’i nënshtrohet, për cka Asambleja e përgjitgshme e OKB-së duhet të vendos permes shumicës së votimit. Prandaj, Kosova duhet të kalojnë bile gjysmën e numrit të njohjeve nga vendet botërore, anëtare të Kombeve të Bashkuara, që nesër të këtë sukses të anëtarësoimin e saj  në organizatën tone botërore të sportit-IOC..”
Në vazhdim duke folur për sportin në Kosovë deh Shqipër, presdenti i IOC-së z.Rogge ka pohuar në vazhdim se “zgjedhja e vendit për mbajtjen e Lojarvae Olimpike bëhet nga dy palët nga komiteti por edhe nga vendet propuzse. Në fakt për mbajtjen e Lojrave Olimpike në njështet, ai vend duhet të jetë stabil poltikisht dhe ekonomikisht. Unë kam qenë në Tiranë atje janë bërë shumë progrese, madje edhe në fushta e larmishme të sportit, bashkë me të kam parë terrenin dhe nëse kemi parasysh gjitha keto bashkë me kushtet gjeografike nuk përjashtohet mundësaia e organizimit të Lojrave Oimpike apo Lojrave Olimpike për të rinje, që padyshim, ka harxhime më të vogla,  në të ardhmen në Shqipëri. Pë rketë realzimin, komitetim olompik shqiptarë,  fillimsiht duhet ta bëhet kërksën e cila kerkesë pastaj do të shqyrtohet nga ana jonë..”
SHPËRNDAJE