A member of the Swiss Groupe D'Intervention Gendarmerie guards the jet which carried U.S. Secretary of State John Kerry at the Cointrin Airport in GenevaPRESHEVË,  3 mars -Në periferi të Preshevës, ne “Tasjani” ( “Stacioni i Trenit”) ku jetojne  shqiptarë, serbë, dhe romë – e një total prej më shumë se 3,200 banorë apo  me 600 shtëpi. Aty afer gravitojnë fshati Cukark, Trnava, Cakanovac.
Sot është bere hapja e zyrës së re postare në fshatin Stacioni i Trenit në rrethin e Preshevës, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Skender Limani, kryetar i bashkësisë lokale Stacioni i Trenit”, nënshkruese e aplikimit për të hapur një email të ri, në emër të banorëve shprehu mirënjohjen ndaj Postës së Serbisë ka  theksuar se “Kjo është për ne një moment shumë i rëndësishëm për qytetaret tane.  Zyra kryesore postare të komunës është bërë një vend i vogël për të shërbyer rreth 45.000 banorë, veçanërisht në pagesën e pensioneve dhe përfitimeve të tjera. Pas kësaj lëvizje unë jam i bindur se qytetarët do të kuptojnë të gjithë situatën ndryshe dhe do të shërbehen shpejtë, cilësi të lartë dhe në kohë. Gjithashtu, në këtë kohë, kur nuk ka punë, dy punë janë shumë të rëndësishme për ne brezin e ri. Me ndihmën e saj,  shpresoj se ne do të përmirësojë jetën në këtë mjedis..”


Posta e re Preshevës  ne “Tasjani” (“Stacioni i Trenit”) do të lehtësojë jetën e përditshme të pjesëtarëve të bashkësive të ndryshme etnike, do të jetë në gjendje të kryejnë shumë detyra të ndryshme në një vend: për të dërgoni dhe të merrni letra dhe paketa, të paguajnë faturat e tyre, të rritur pensionin e tyre ose përfitimeve të sigurimeve shoqërore .etjposss

 

SHPËRNDAJE