Bildergebnis für Policija droga presevoPreshevë, 1 dhjetor -Ministri i Brendshëm Nebojsa Stefanoviç thotë se policia sekuestroi sonte 7.8 kilogramë heroinë në vendkalimin kufitar të Preshevës dhe arrestoi një shtetas shqiptar nën dyshimin për trafik droge dhe më shumë se 6.2 tone droge jane  konfiskuar (Po a thua sa nuk u kapen se?!)  duke shpartalluar 11 grupe kriminale të përfshirë në shpërndarjen e narkotikëve, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Stefanoviç tha në një konferencë shtypi sot se 778 njerëz ishin arrestuar dhe gati 9,000 kallëzime penale ishin ngritur që nga fillimi i vitit për veprat penale të drogës.

“Duke bërë kështu, ne kemi dërguar një mesazh të qartë se trafikantët e narkotikëve nuk mund të hyjnë në Serbi në asnjë mënyrë,” tha Stefanoviç.

Ai vlerësoi se ndryshimet në Kodin Penal, të cilat hyjnë në fuqi nesër, parashikojnë dënime më të ashpra për veprat më të rënda siç është vrasja e fëmijëve në luftën për një Serbi më të sigurt.

“Të gjithë monstrët që vrasin një fëmijë do të marrin një dënim të përjetshëm ose një dënim të përjetshëm. Kjo do t’i parandalojë ata të përsërisin atë lloj akti monstruoz,” tha ministri.

SHPËRNDAJE