Prezent ishin veteranë të arsimit si prof.dr.Jahi Murati,mësus z.Bejtullah Osmani,z.Abedin Selimi,z.Sadri Qazimi si dhe z.Ibrahim Kadriu.

 

Kushtrim MALIQI

Preshevë, 7 mars

 

Nën patonazhin e drejtorit të Shtëpisë së Kulturës z.Naser Nuredini në sallën e madhe të SH.K.  “Abdullah Krashnica” në Preshvë  duke filluar nga meddita  u tubuan qindra mësues, veteranë, petagogë, nxënës e përfaqësues të spektrit politik për kremtuar bashkarisht dita e shkollës shqipe dhe të mësuesit (7 Marsi),  ku u zhvillua një aktivitet i begatshëm kultur e argëtues.
Në kuadër të këtij manifestimi për nderë së ditës së mësuesit ishte përgatitur jë  program i pasur kulturoro-artistik me këngë popullore e folklorike , recitale të realizuara të përgatitura enkas për këtë ditë nga okteti “Presheva”  dhe shoqëria kulturoro artistike “Presheva Jehon”.

E veqanta e këtij manifestimi ishte se për të përkujtuar këtë ditë tepër të rëndësishme të arsimit shqip u bë ndarja e pesë mirënjohjeve për kontributin e dhënë për arsim dhe avancimin e proceseve të përgjithshme në shoqëri të cilët ishin prof.dr.Jahi Murati,mësus z.Bejtullah Osmani,z.Abedin Selimi,z.Sadri Qazimi si dhe për kontribut në avancimi e proceseve z.Ibrahim Kadriu.

Pas këtij manifestimi u realizua një koktej i paraparë me të gjithë të pranishmit në sallën e vogël të Shtëpisë së Kulturës.

SHPËRNDAJE