Résultat de recherche d'images pour "liderët tuz"Sikur te ishin shqiptaret unik ne Presheve, Lugina sot do te kishte tre deputetë, një miniter dhe nje zevendesminister ne Beograd, sepse sot ne Serbi jetojne mbi 200.000 shqiptare nga Medvegja deri ne Subotice. Uniteti i liderëve shqipare ne Mal te Zi qe ju solli fitore, ju ka qit hije te ze liderëve ne Presheve, te cilet ende skane urua Tuzin, meqe ju vie turp nga vetvetja, shkruan agjencia e lajmeve Presheva Jonë”

 

Fitorja e shipatreve ne Mal te Zi, ne zgjdhjet e fujndit ishte fiotore jo vetem e tyre por edhe gjithe shiptareve me shprese qe shipatret e atyre viseve ku ndjehen te perqare te kthjellen pak,  duke lene anash interesat personale, inantet, lidhjet me Beogradin t’i ktheh popullates te vperojne dhe punojne ne inters te qytetareve. Presheva te merr mesim nga Tuzi dhe shpitaret e Maliti te Zi se si uniteti sjell fitore, ka shkruar agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Lideret e Lugines të perqare për një deputet (një rrogë) në Beograd. Por, popullata mbetet e bashkuar 

Résultat de recherche d'images pour "liderët presheva"Deputetet e Lugines ne parlametin serb deri tash kane sherbyer nga Beogradi si dekorate apo justifikim para nderkombëtareve, me te cilet Boegradi po krekoset para misoneve diplomatike se eshtë nje vend “demokratik”, “tolerant” ndaj minoriteteve, ndersa ne anen tjeter i diskriminon shjqipatret entik ne Luginen e Preshevës, ka shkruar sot agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë” duke pohuar se popullata nuk eshte e perqare, perkundrazi te bashkuar, por te përraqrë jane lideret për nje ulese (nje rroge) ne parlamentin e Serbisë apo ne në krye te komunave për te avancuar bizneset e tyre.

 

I vetmi nga lideret e Lugines deri tahs qe ka urura eshte kryetari KKSH-së Ragmi Mustafa

N ne letren uruse derguar Nikë Gjeloshaj z.Mustafa ka shrkuar sde “Lugina e Preshevës, përfshirë Bujanoci, është referenca më e mirë për ta kuptuar rëndësinë e qeverisjes nga vetë populli dhe për ta përmbytur ngufatjen e diskriminimin nga qendra. Nga sot, Tuzi dhe Malësia kanë më shumë mundësi për qeverisje demokratike, barazi dhe zhvillim.Urime për fitoren e shumëpritur në Komunën e Tuzit…” transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Jemi deshmitare se sa here mabhet zgjedhjet paralamentare shptaret e Lugines ose foprmojne aprti te reja ose agrojne ne krye ne vete, ku shqiptarët humbin ulëse deputetësh në Beograd. Kjo lufte mes liderëve po  bëhet për nje rrogë edhe ne në keto zgjedhje.  Shqitaret po humibn ulese ne parlamentin e Serbisë, jo nga deshira por te zhgjënyer, sepse ashtu kështu nga keta depute qe 19 vjet Lugina ma shume ka pasur sherr se sa hajr nga Boegradi, dmth krejt një,  hë pat he spat deputet nga Lugina ?! sepse regjimi po vazhdon te diskiminoj, rrah, vrase, te ndaloj flamurin, librat, te deboj shqiptaret nga trojet e tyre etnike?!

Sikur te ishin shqiptaret unik ne Presheve, Lugina sot do te kishte tre deputetë, një miniter dhe nje zevendesminister ne Beograd, sepse sot ne Serbi jetojne mbi 200.000 shqiptare nga Medvegja deri ne Subotice

SHPËRNDAJE