DIKUR LUGINA E PRESHEVËS “VAJTONTE” SE S’KA ABETARE, KURSE SOT AJO DUHET TË “KRENOHET” SEPSE KA DY TË TILLA…Cilën ju e preferoni, apo e presni te tretën..e treta e vërteta.

ALFABETI në Luginën e Preshevës tash e tutje i ka 72 shkronja. Ja kemi “ftof”  Shipnisë dhe Kësovës!..raporton me sarkazëm agjencia informative “Presheva Jonë”

– Sikur z.Galip Beqiri nga KNSH ashtu edhe zyrtarë nga Qeveria shqiptare në Tiranë  kanë deklaruar se prania e Abeteres në mesin e nxënësve  shqiptarë në këto komuna e kanë konsideruar si një hap të rëndësishëm historik për arsimin në Luginën e Preshevës. 

– Kryetari i Preshevës Ragmi Mustafa gjatë shfletimit të abetares , ka thënë se ky është një moment historik pasi kjo kryevepër po kurorëzohet në duart e fëmijëve edhe me rastin e 100 vjetorit të shtet shqiptarë.

SHPËRNDAJE