preshhhPreshevë, 1 korrik  -Nen organizimin e Keshillit  për të Drejtat e Njeriut dje permes nje aksioni rrugës se qytetit te Preshvës kane shkruar kartolina me nje ser kerkesash  drejtuar qevrise serbe ne Beograd, gjejgesisht Ministrit te Punës, dhe per Çështjeve Sociale të Republikës së Serbisë, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jone”

 

Presheva qysh tash shkruan kartolina Beogradit per “Vitin e Ri” me nje ser kerkash per “rasoj e turshi”

Kerkesat e tyre skane te bejne per ribashkim me Kosoven, legelizmin e flamurit kombët as per kthimin e lapiderit te UCPMB, thjesht kerkesa per halle e problemet sociale, te cilat autortiet e Lugines se Presheves ia kerkojne qeverise serbe permes prgramit (kerkesave) prej shtae pikave, por Beogradit e as ketij Vulinit  fort s’ja ndie per kete ?!

 

Ky prejekt thjesht eshte dashur te relaizohet gjithsesi, pamvresisht nga kerkesat, sepse orgamnizatoret kane fituar mjete te majme financiare nga aksioni djeshem me kartolina. Presheva qysh tash shkruan kartolina Beogradit per “Vitin e Ri” me nje ser kerkash per “rasoj e turshi”, ka shrkuar agjencia e lajemeve “Presheva Jone”

 

Deri më tani e mbushur më shumë se 500 kartolina që do të dërgohen në ministri. Veprimi realizuar rrugë është pjesë e projektit “Ndërtimi i kapaciteteve në jug të Serbisë, nëpërmjet integrimit të komunitetit shqiptar”

Aktivistët e Keshillit për të Drejtat e Njeriut në një kabinë të improvizuar në rrugë kryesore në Preshevë ndajnë kartolina me mbishkrimin ” Kjo është e drejta ime për të ndryshuar, e jo per t mos levizur ”

Numri më i madh i mesazheve të bëjë me ushtrimin e të drejtave sociale, e drejta për ndihmë materiale dhe shërbimeve sociale.

Në këtë mënyrë, Keshilli i të Drejtave të Njeriut kujtoi institucionin kompetent, në këtë rast Ministria e Punës, Punësimit, Çështjeve të Veteranëve dhe Sociale të Republikës së Serbisë, detyrimet të cilat shteti ka marrë gjatë 15 viteve të fundit kanë të bëjnë me integrimin e komunitetit shqiptar, të cilat janë të lidhura direkt për këtë ministri.

Nje aksion i tille eshte mbajtur edhe ne Bujanoc të enjten e sheshin Skenderbe, ku qytetarë të shumtë kanë shkruar mesazhe të ndryshme në kartolinat e përgaditurë në kuadër të projektit “Forcimi i stabilitetit në jug të Serbisë, nëpërmjet integrimit të pakicës shqiptare”. Kartolinat, iu janë drejtur Ministrisë së kulturës dhe informimit të Republikës së Serbisë, në të cilët qytetarët kanë shkruar mesazhe të ndryshme, sugjerime dhe propozime, rreth realzimit të së drejtave të pakicës në kulturë dhe informim publik.

 

SHPËRNDAJE