flammapolcvicNë godinën e komunës së Preshevës është vendosur publikisht flamuri kombëtar shqiptar  për t’i paraprirë  Ditës së Flamurit- 28 nëntorit. Mediat serbe kanë shkruar se flamuri qenka vënë “tinëzisht” përkundër asaj se komuna është në qendër të qytetit.

 

 

I pari i Preshevës, Shqiperimi – nuk e koriti emrin !

flampreshhssSe është vënë apo jo “tinëzisht” siç shkrujtën mediat serbe dëshmitarët okularë kanë pohuar për “Presheva jonë” se kanë parë njerëzit kur është vënë flamuri publikisht  dy orë  para 28 Nëntorit, kur në qytet lëviznin edhe  njerëzit që e vënien e flamurit e kanë pritur me duartrokitje. Madje, flamuri kuqezi sot pikeirsh me 28 Nëntor valaviti para hundëve te policisë serbe para kolones se rugovasve qe kishin pushtuar sot kryeqytetin e Kosovës Lidore , Preshevën. Flamuri shqiptar u ngtrti edfhe ne Bujanoc  nga Shaip Kamberi ne komunës dhe Jonuz Musliu ne sl.eine e KKSH-së

 

 

Flamuri kombëtarë shqiptarë është vendosur në Bujanoc publikisht pa trembur syrin fare, ashtu sikur në Preshevë.  Flamuri shqiptar u ngrit edhe ne selinë  e KKSH-së 

flasmmassFlamuri kuq e zi valon në ballkonin e objektit të komunës së Bujanocit krahas atij evropian Për nderë të kësaj feste shtëpia e kulturës në Bujanoc ka organizuar program festiv brenda objektit të këtij institucioni. Qytetaret uruna  sikur kryetari i Bujanovit Shaip Kamberi ashtu edhe ai i Preshvës Sqhiperiom Arifi me te cilet festuan bashakrisht ne komune, shkolla dhe qnedra kulturore. Deri ne ekto momente nuk ka pasur ndonje provokim apo intervenim të policise e as ndonjë eksces. Flamuri shqiptar u ngrit Ne komujnenn e Bujanocit nga Shaiip Kamberi dhe edhe ne selinë  e KKSH-së nga Jonuz Musliu

flamulsiuKeto supriza dhe mrekullira i kishte paralajmëruar edhe i pari i Preshevës Shqiperimi, që duket se nuk e koriti emrin.

 

“Kur jemi bashkë në Preshevë, me të gjithë banorët e Preshevës, do të bëjmë gjëra të mrekullueshme edhe për komunën tonë..”, ka thene Shqiprim Arifi kryetar i komunës së Preshevës.

Flamuri kombëtar sot eshtë dukur ane e kende qytetetit te Presheves nga Shkolla e  Mesme “Skenderbeu”, tek Shtëpia e Kulturës deri para komunes, tek sheshi i lirise dhe demshmoreve te UCPMB-së percjelle me tupan johte kenga dhe vallja shioptare per Shqiperine tone nga Vlora deriu ne Preshevë

flamprehshsdKur është çështja e përdorimit të flamurit kombëtar në Kosovën Lindore, Beogradi kishte paralajmëruar në mënyrë indirekte shqiptarët e Luginës që të mos vendosin flamurin duke gjobitur ish- kryetarin e Bujanocit, Nagip Arifin sepse ai kishte vënë flamurin kombëtar më herët.

Po ashtu një paralajmërim për shqiptarët, ishte edhe rasti tjetër ku një hoxhë ishte dënuar pse kishte vënë flamurin në xhami. Kjo  e fundit ishte bërë nga disa media proserbe në Preshevë me qëllim për t’ia përkujtuar autoriteteve serbe çështje “rrezikut nga flamuri” shqiptar.

“Shqiptarët në Preshevë me vënien e flamurit në komunë u deshmue se shqiptarëve në Preshevë nuk i hanë fort palla as për kërcimet serbe as as për spiunët shqiptarë, sepse jemi mësuar me ta..” thanë qyterarët e Luginës së Preshevës.flappeolciccflampreshss

SHPËRNDAJE