Preshevë, 23 maj  -Këshilli Kombëtar Shqiptar (KKSH) ka reaguar ashpër rreth mos përdorimit të gjuhës shqipe në tabelat e komunikacionit ku shprehet emërtimi i vendbanimeve shqiptare në Luginën e Preshevës, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” duek ju referuar nje reagimi te KKSH-së.

Së fundi ka reaguar edhe ndaj Ndërmarrjes Publike “Putevi Srbija” mbi të
cilën ngarkohet edhe obligimi për vendosur këto tabela.

KKSH si një institucion që përfaqëson shqiptarët në drejtim të ushtrimit të së
drejtës për përdorim zyrtar të gjuhës dhe shkrimit shqip, ka nxjerr vendimin
paraprakisht mbi emërtimet tradicionale të vendbanimeve në gjuhën shqipe për
komunat: Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë.

Gjithashtu, marr parasysh se gjuhashqipe dhe shkrimi i saj është në përdorim zyrtar për komunat e lartcekura ështëbarometër i matjes së përdorimit të gjuhës dhe shkrimit shqip në tabelat e komunikacionit ku shprehet emërtimi i vendbanimeve shqiptare në Luginën e
Preshevës.

Vlen të theksohet se nëse organet kompetente nuk ndërmarrin masa për
vendosur në tabelat e komunikacionit emërtimin e vendbanimeve shqiptare në
Luginën e Preshevës çështjen do ta paraqes edhe para gjykatave kompetente.

SHPËRNDAJE