Ne patronazhin e kryetarit te kryeqytetin te Kosovës, Prishtinës Shpend Ahmeti me rastin e  10-vjetorit te Pamvaresise se Kosovës ka tubuar koke me koke shtate kryetaret e komunave shqiptare ne ballkan, te njohur me emrin Unioni i Bashkive Shqiptare te Rajonit (UBSH) ku ne mesin e tyre ishte edhe kryetari Preshevës Shqiperim Arifi, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Ishte ky takimi i radhes, i dytë i Unionit të Komunave Shqiptare të Rajonit

“Sot, bashk me kolegët nga Tirana, Prishtina, Tetova, Ulqini, Gostivari dhe Prizreni prezantuam dhe shkëmbyem përvojat e pushteteve lokale në fushën e mbrojtjes së ambientit. Një eksperiencë e shkëlqyer dhe një mundësi shumë e mirë e transmetimit të njohurive dhe shkathtësive nga një komunë tek tjetra..” ak then Shqiprim Arifi.

Unionit te Bashkive Shqiptare te Rajonit- UBSH
-Shpend A. Ahmeti – Kryetar i Komunës së Prishtinës;
-Erion Veliaj – Kryetar i Bashkisë së Tiranës;
-Teuta Arifi – Kryetare e Komunës së Tetovës;
-Arben Taravari – Kryetar i Komunës së Gostivarit;
-Shqiprim Arifi – Kryetar i Komunës së Preshevës;
-Mytaher Haskuka – Kryetar i Komunës së Prizrenit;
-Arian Murati – Nënkryetar i Komunës së Ulqinit.

SHPËRNDAJE