genenne1122Gjeneve, 27 korrik  -Një kërcënim anonim  rremë me  bombe u leshuy sot ne aeroprtin nderrkombetar ne Gjeneve, ka njoftuar policia per te cilin ‘kercnim’ polcia kantonale ka qen ne gjendje gatishmeri me masat adekuate, njofton agjencia  e lajmeve “Presheva jone” nga Zvicra drejpersdrejti nga vnedi i gjarjes ne  aeroportni e Gjeneves
Masat në fjalë përfshijnë, veç tjerash, kontrollime shtesë të pasagjerëve. Për këtë arsye u rekomandohet atyre që të paraqiten më herët në aeroport për të udhëtuar, sepse kontrollimet e shtuara marrin më shumë kohë.
Një zëdhënës i policisë ka thënë se gjendja nuk është aq e rrezikshme sa që të mbyllet aeroporti. Ai ka thënë se aeroporti ka marrë një thirrje telefonike anonime dhe nuk ka ofruar të dhëna tjera
“Pas një telefonate anonime njoftuar praninë në Gjenevë Airport një person me një bombë, Ministria publik, policia e Gjenevës dhe autoritetet franceze kanë kryer hetime që kanë të identifikuara dhe provë autor thirrjes, i cili pranoi duke hedhur një alarm të rremë “, njoftoi sot pasdite autoritetet gjyqësore të kantonit të Gjenevës. Policia në anën e tij, tha në një deklaratë se pajisja e sigurisë përforcuar paraqitur të mërkurën do të hiqet gradualisht, transmeton , gjencia  e lajmeve “Presheva jone” nga Zvicra
Dje në mbrëmje, një grua të quajtur aeroportin zviceran doganore Gjenevës. Ajo referuar pranisë sot e një personi me një bombë në sektorin francez të aeroportit. Informohet nga brigada nga aeroporti i policisë gjyqësore, prokurori publik hapi një rast dhe të identifikuar numrin e quajtur, e cila korrespondonte me një terminal të vendosur në Annecy (F).
Në kryerjen e Ministrisë Publike, autoritetet franceze bastisi shtëpinë korrespondon me lidhje të identifikuar. Ata kanë qenë në prani të një gruaje që ka pranuar për të qenë autor i thirrjes dhe shpjegoi se ajo donte të duke parandaluar largimin e bashkëshortit të saj.
Artikujt e mbledhura si pjesë e hetimit çoi policinë e Gjenevës për të forcuar aparatin e saj të sigurisë në aeroport, dhe pastaj ta sjellë atë përsëri në gjendjen e mëparshme. Autori i ankesës është njoftuar për kërcënimet alarmante popullatën. Një rast penale ka qenë gjithashtu edhe hapur kundër tij në Francë. autoritetet gjyqësore zvicerane dhe franceze do të koordinojë për procedurën e mëvonshme.
SHPËRNDAJE