“Presheva Jonë” nje agjenci lajmesh si i vetmi  medium ne Krahinen e Preshevës, lidere kjo mediale e armatusor deri ne dhembe me letra dhe me korrespendente ne Lugine dhe jashte deri ne Gjenevë, Bruksel e Amerike eshte gjithnjke ne gjendje gatishmeri dhe e ka “n’cev” shkranjat.

Ted jesh gazetar apo medium, nuk mjafton vetem te mbajshe ne krah nje qante apo nje kalem e mikrofon n’dore. Te jesh reporter , ne ekte rast gazetar profesional duhe te je^sh nje mediuim serioz, objektiv dhe i shpejete. Ndrysh nuk do te ishe emdium i besueshjme as tek lexuesit e tu e as ne mediat tjera.

Agjencia elajemeev “Presheva jonë” qe konsideorhet nga Tirana dhe Prishtina si nje medium i vetem ne Lguinene Preshevës eshte me i cituari jo vetm ene mediat tona , pr edhe ballkan.- Kete besduieshsmeir e kafituar pa dyshim jo vetme per shka objedktivteti dhe shpejtesi se lajmeve por edhe per shkak neutralitetit dhe pamvaresise se ketij mediumi per 300.000 mije shqiptare ne Serbi. Sikur t’mos i kishte keto vertyte sigurisht agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” nuik do te behej tashme lidere mediale ne ballkan. ne fakt ne Luginene Preshves jane edhe disa portale po ju mungon profesionalizmi, njenashmeria e cilat jane te dyshimta nga aspekti financiar dhe lishmerise se ytzre me sherbimet serbe. Ndyrshe “Presheva jonë” nuk do te konsiderohej si nje agjenci, medium i vetem ne krahinen e Preshevës.

“Presheva Jonë” si medium edhe kesaj radhe e dha provimin me Ilir Meten ne Medvegjë . Me e shpejte dhe agjneci me e cituar ne ballkan. Dhje jo vetme me viziten e IOlir Metes, por edhe me Bujart Nishanit, Edi Ramës Aleksander Vucicit etj “Presheva jonë” gjtihnjer ka qene ne gjendje gatishmerie, e aramatusor deri ne dhembe me letrea e me korrespeondente ne Lugine dhe jashte deri ne Gjenvë, Burksel e Amerike, qe ka pasur gjithnje “n’cev” shkranjat.

Kete e deshmoi edhe vizita e nje presidenti , kjo e fundit e Ilir Metes Ballkan, shkrime t ese cilet i cituan vec mediave shqiptare edh waot serbe si Tanjug, Politika, Sputnik, Alo V.Novosti etj.. (“Predsednik Albanije izjavio je po dolasku u Medveđu da je veoma zadovoljan što može da pošalje poruku o novoj saradnji, preneo je portal Preševa jone.”)

Edhe nje gjë vizita e fundit e presidentit shqiptare Ilit Metes ne Medvegje legjitimoi edhe nje here “Presheva jonë” si nje medium me te shpejte dhe profdsionl, tashme lidere mediale në ballkan, shkrimet e se ciles ciothen me te madhe jo vetme ne ato shiptar e ne ballkan por edhe ne Zvicer dhe mediat tjera boterore.

SHPËRNDAJE