Bernë, 7 dhjetor (p.j)Të dy vrasësit të arrestuar janë serbë njëri 61 dhe tjetri 49 vjeç,  ka deklaruar sot prokuroria e kantonit të Solothurn, njofton agjencia informative « Presheva Jonë” nga Zvicra. 

 

 

Gati njëzet vjet pas një vrasje në Dulliken  (SO) policia zvicerane ka zbuluar dy persona  të cilët u arrestuan sot dhe u futën menjëhere në burg. Në gusht të vitit 1993, një pension 80 vjeç kishte vdekur gjatë një plaqkitje  në shtëpinë e tij. Të dy vrasësit të arrestuar janë serbë njëri 61 dhe tjetri 49 vjeç,  ka deklaruar sot prokuroria e kantonit të Solothurn.

 

Në kohën e vjedhje, hetimet nuk kishin mundur të  identifikonin   hajdutët dhe vrasësit e pensionistit zviceran që mbytën në shtëpi të vet. Anketa  ër rastin në fjalë kishte rifilluar para pak kohe  në bazë të provave të reja. Sipas prokurorisë, mund të ketë një lidhje në mes të vjedhjes fatale gusht 1993 dhe zjarrvënie në Olten (SO) 10 dhjetor 1994, ku kishte pësuar një burr 51 vjeçar i cili u mbyt në zjarr.

 

Ministria Solothurn Publik hapur dy hetime penale për vrasje.Hulumtimi është kryer në bashkëpunim me policinë kantonale Aargau dhe asaj të Bernës bashkë me ata  policisë gjermane.

SHPËRNDAJE