“Pas disa procedurave ai do të ekstradohet së shpjeti policisë ndërkombëtare në Kosovë. Personi i arrestuar ka refuzuar të ekstradohet dhe Berna në pritje të kerkesës për axtradim gajtë 18 ditëve të ardhshme, ai do t’i dorëzohet organeve të drejtësisë në Kosovë.” shprehet për AIK – “Presheva Jonë” z. Falco Gali nga Zyra Federale e Drejtësisë në Bernë.
 
Bernë, 16 mars /AIK-Presheva Jonë
 
Në arrestimet e sotme të kryera nga ana e forcave evropiane  EULEX-it në komunën e Malishevës dhe Lipjanit, nën akuza për krime lufte në Kosovë gjatë vitit 1999, duker se valla e arestimeve ka prekur edhe Zvicrën. Sot në orët e pasdites në Friburg të Zvicrës është arrestuar edhe një ish-pjesëtar i UCK-së,kanë njoftuar agjencinë tonë autoritet nga Berna. “Sipas një mandai ndërkombëtar forcat e sigurisënër vendin tonë sot kanë arrestuar në Friburg  të Zvicrës një ish-pjesëtarë UCK-së, i akuzuar për krime kundër civilëve në Kosovë..Dhe pas disa procedurave ai do të ekstradohet së shpjeti policisë ndërkombëtare në Kosovë. Personi i arrestuar ka refuzuar të ekstradohet dhe Berna në pritje të kerkesës për axtradim gajtë 18 ditëve të ardhshme, ai do t’i dorëzohet organeve të drejtësisë në Kosovë.” shprehet për AIK – “Presheva Jonë” z. Falco Gali nga Zyra Federale e Drejtësisë në Bernë. Sipass tij, për memomentin është vetëm ky person i arrestuar dhe nëse ka mandate tjera ne ju përgjigjemi sipas marrëveshjeve ndërkombëtare.  (n.m)
SHPËRNDAJE