Policia zvicerane ka identifkuar dhe arrestuar dy hajdutë serbë (48 vj. dhe 19 vj.)  te rrobave nëpër butiqe dhe shtëpi.me vlerë prej rreth një milion frangash., njofton agjencia informative “Presheva Jonë”.
 
Gjenevë,13 qershor,/ AIK-Presheva
 
Policia zvicerane këto dy diteve të fundit ka intnesifiukur aksione tkundër hajudtëve në Zvcër, sidomos në prag të sezonit veror , kur ketë vend pushtojnë turistët. Polcia zvicerane ka identifkuar dhe arrestuar dy hajdut te rrobave nëpër butiqe dhe shtëpi.me vlerë prej rreth një milion frangash., njofton agjencia informative “Presheva Jonë”.  Serbi (48) parë eshtë arrstuar dje në Luzcern i cili akuzohet për sulme dhe vjedhje në disa butiqe dhe shitore në rajonin e këtij qyteti. Sipas policisë, ai ka vjedhur vazhdimisht rroba firme me nje shumë prej 845.000 CHF. Hajduti tjetër serbe (19) është nga kantoni i Vaudit i cili aksionin etij e kishte shtrrie kryessiht neë Romont, qytezë afër mes Friburgut dhe Lausannes. Aksionet e tija kriminale pos në Romont ai ka ushtruar edhe në Ursy dhe Vauderens i cili kishte fituar mijëra franga nga shitja e gjësendeve të vjedhura. Hajduti serb eshet arrestuar me urhdërin e prokurorit Michele Favre.
SHPËRNDAJE