emigrrTirane,  korrik  -Policia shqiptare  ka arrestuar 19 afganë dhe një shqiptar. Ky i fundit eshte i dyshuar për te kontrabanduar ilegalisht ata nga Mali i  Zi ne Sqhiperi me pasatj drejt vendeve  Evropës Perëndimore, njofton korrespeondenti i agjencia se  lajmeve “Presheva jone” nga Tirana, duke ju referuar  burimeve te policise shqiptare.

Afganët janë gjetur një ditë më parë të jetë i fshehur në pyll në veri të Shkodrës, duke u përgatitur për të kaluar në këmbë në Mal të Zi. Autoritetet shqiptare kanë filluar kthimin e tyre, pa specifikuar nga cili vend kanë ardhur nga, tha policia.

Bashke me ta eshte arrestuar edhe  nje shiptar i cili mund te marrë një dënim deri në 10 vjet burg nëse gjendet fajtor. Shqipëria nuk njihet edhe aq rruga më e rëndësishme tranziti për emigrantët,

SHPËRNDAJE