Preshvë, 14 qershor  -Dy shqiptarët u përpoqën sot te hyjne në territorin e Kosovës duke  kontrabanduar 123,000 euro, të cilat janë të fshehura në xhepat e nje xhakete, njfotn agjencia e lajmeve “Presheva jonë” duke ju referuar burimeve te doganës.

Kontrabanda e parave u penguar doganierët në vendkalimin Merdare. Sipas deklaratës së Drejtorisë së doganës, ne piken kuifitare Serbi-Kosovë në Merdare ne oret e mesditës arriti minibus i me targa gjermane i cili mbante gjashtë pasagjerë nga Gjermania për në Prishtinë.

Te gjithe pasagjaret kane raportua se nujk asgj ete rnendoesjme me vete, përveç gjërave personale. Por ne në xhepat e shoferit ne xhaketë dhe pasagjerit ne ulsen e pare tek dy shquiptaret pollcia serbe gjeti një total prej 143.450 euro të mbështjella thjesht me penj^si te ishtekallep duhani e jo pare.

Sipas tyre gjoja nga  Gjermani, duhet me ja dorëzuar ato para një person të panjohur në Prishtinë. Shoferit dhe pasagjerit ju kthenb  10.000 euro sa eshte e me lej, kruse  tjreta Zoti “tlash shnosh” jane ndalur ne doganë, deris sa autoeret te kene mbulese.

novac, devize, carina

SHPËRNDAJE