kosove-1Prishtine, 7 qershor  -Policia e Kosovës, departamenti  për Hetuesi dhe kunder kontrabandes gjate nje opracionit te djeshme me shifren ‘Posta’ në magjistralen Ferizaj-Shkup ka demoluar nje trafik droge nderkombëtare ne realcionin Kosove-Zvicër, njofton agjencia  e lajmeve “Presheva jonë” duke ju referuar burimeve policore ne Prishtinë.

 

Aksioni policor zgjati mbi dy orë, duke përfunduar me arrestimin e pese personave të dyshuar për kryerjen e veprës penale per kontrabade  te substancave  narkotike. Te arrestuari jane te moshve te larmihsme 35 deri ne  54 vjec (1960-1980).

 

Sipa sbuirmeve polcore,  groga eshte gjetur në një depo mobiljesh ku në disa ulëse të janë gjetur afro 60  paketime me substancë narkotike (marihuhanë) me peshë prej 58.2 kg. Droga e konfiskuar  per stacion te fundit  kishte Zvicrën. Sipa sbuimeve policore pos drges, te arerstuarve ju jane gjetur edhe para rreth (800 euro) armatim, fishekë dhe dhjetra celularë.

Kjo eshte hera e dyte brenda pak muajve qe pengohat depotrimi i drodes nga policia rajonale nga vendet e ballkanit ne drejtim te Zvicres. “Presheva jonë” kujton se nje tentative e tille e trafikantev  ishte bërë edhe ne prillin e këtij viti nga Serbia, gjegjesisht nga Batrovci ku u arrestohen dy te rinj me 63 kg drogë në kamionin qe kishin per destinacion Zvicrën.

 

SHPËRNDAJE