Policia kroate në bashkëpunim me atë spanjolle sot kanë demoluar dhe ka arrestuar bandën prej 10 personash trafikantësh të femrave serbe, kryesisht sllave që rekrutonin në prostitucion, njofton agjencia informative “Presheva Jonë”

 

Gjenevë, 17 mars

 

Trafikantët rekrutojnë viktimat e tyre – nga Serbia, Bullgaria, Moldavia dhe Ukraina , duke ju premtuar atyre punë në Spanjë, por të detyruara pastaj ato të merren me  prostitucion pasi që mbërrinin në vendin e “punës” ka thënë policia, njoftoan AFP,    Fillimisht policia kroate ka arrestuar në vendin e tyre 7 persona, trfaikant të femrave nga vednet sllave, raprton agjencia informative “Presheva Jonë”.

 

Sipas policisë kroate, kolegët e tyre spanjoll, nga ana tjetër, i arrestuar tre persona të dyshuar për të qenë pjesë e këtij rrjeti të trafikimit të qenieve njerëzore. Operacioni, i cili zgjati disa muaj, u nofkën “Catalunya” (Katalonia) nga ky rajon të Spanjës verilindore në të cilat viktimat janë detyruar në prostitucion.  Kroacia njihet si një është në kanal “rrugë ballkanike” i përdorur nga kriminelët për trafikimin e qenieve njerëzore, drogës dhe armëve në Evropën Perëndimore.

SHPËRNDAJE