Ditë më parë agjencia « Presheva Jonë » kishte njoftuar për masakrën e katër hungarezëve të masakruar nga një serb i cili i kishte varrosur ata për së gjalli. Por disa media serbe, madje edhe disa albanofone, shkruajtën se ambasadori serb në Hungari e paska demantuar lajmin sepse krimineli i maskarësh nuk qenka serb, por maqedonas. Por, e vërteta doli tash pas 3 jave se krimineli i maskrës ndaj katër hungarsve ishte serbi Bajic. 

 

Budapesht, 11 shtator / AIK-Presheva Jonë

 

Policia hungareze ka arrestuar sot  një qytetar serb Dragan Bajic nga Backo Gradishte, i dyshuar për  masakrimin e katër hunagarezëve muajin e kaluar në një ishull të Danub afër Budapestit.  Ditë më parë agjencia « Presheva Jonë » kishte njoftuar për masakrën e katër hungarezëve të masakruar nga një serb i cili i kishte varrosur ata për së gjalli. Por disa media serbe, madje edhe disa albanofone, shkruajtën se ambasadori serb në Hungari e paska demantuar lajmin sepse krimineli i maskarësh nuk qenka serb, por maqedonas. Por, e vërteta doli tash pas 3 jave se krimineli i maskrës ndaj katër hungarsve ishte serbi Bajic.

 

« Mediat hungareze kanë raportuar tri javë më parë në lidhje me krimin, duke thënë se policia arrestoi disa njerëz, duke përfshirë edhe një serb, dyshimin se disa njerëz ishin varrosur për së gjalli në ishullin  e Danubit. Shpejt pas kësaj ambasada serbe në Budapest dhe policia hungareze tha se asnjë nga përbindësh nuk është shtetas i Serbisë.. », njoftojnë mediat e huaja  Sipas raporteve të mediave, kriminelët para vrasjes morën kartat e kreditit për viktimat dhe i detyruan ata për të zbuluar kodin e tyre PIN, me qëllim të tërheqjes së parave. Pasi u marrë kodin PIN, viktimave u varrosën për së gjalli në ishull ku jetojnin.

SHPËRNDAJE