Preshevë, 19 janar  -“Lajmi i fundit: Tension në kufirin Kosovë – Serbi: Gjuhen me armë Xhandarmëria serbe dhe Policia e Kosovës?!..” eshte ky titulli jo në mdiat serbe por ne disa ne Kosovë. Por kete lajm pas pak oresh e ka demantuar Policia e Kosovës.

Më herët u raportua se në kufirin Kosovë-Serbi, në afërsi të fshatit Dobrosin ka pasur të shtëna armësh ndërmjet Xhandarmërisë Serbe dhe Policisë së Kosovës. Pos policise kosovare edhe deputeti shqiptar ne pralamentin e Serbise z.Fatmir Hasani per “Presheva jonë” e ka konfrimuiar se  “situat ne Dobrosin eshte stabile.” ASi sygjeron mediat te kene kujdes me raportimet, tmos jene viktime spekulimeve

Zyrtare te policise së Kosovë para pak nëj qasti i kane deklaruar agjencise së lajmeve “Presheva jone” se gazetaret duhet te kene kujdes cfare publikojne, sepse historikisht luftërar i kane bere ushtrite e jo gazetarët. Ata vetëm mund te raportojne dhe fotgrafojnë. Misioni i tyre dihet, te japin  lajme, ngjarje me njftime të të verteta e jo spekulime, sepse luhet me jetë të njerëzve. Sa i perket gjendja ne brezin kufitar ne Dobrosin me vendin qinje eshte e qete, stabile. Nëse se kam pas një lajm të tillë “Presheva jonë”, natyrisht se eshtë rrenë.”

Lidhur me këtë, edhe plicia e Kosovës për “Bota sot” e ka demntuar lajmin ne fjalë deh se aty nuk ka asgjë të vërtetë. “Nuk ka asgjë të vërtetë. Jemi duke verifikuar”, ka thënë shkurt zëdhënësi i policisë, Baki Kelani

 

SHPËRNDAJE