Shtetet e Bashkuara kanë shpërbërë sot një bandë e heroinës dhe drogës sintetike e cila kalonte  nga Turqia, përmes Bullgarisë, për në Itali dhe Zvicër, njofton agjencia informative “Presheva jonë”, duke ju referuar burimeve të policisë amerike.

 

 

Uashington, 28 prill

Të njejtat burime flasin për një demolimin e një banda ndërkombëtar e përb¨rëkyreisht serbë dhe shqipatrë (nga Shipëria dhe  Kosova) që veprojnë në Turqi, Bullgari, Shqipëri, Kosovë, Itali dhe Zvicër. Operacioni, i cili u zhvillua në rajonin e Plovdivit të Bullagrisë  u zhvillua me pjesëmarrjen e Agjentëve Anti-Drogë (DEA nga SHBA), e cila tashmë ka hapur një zyrë rajonale në Sofje në fillim të këtij prilli.

Drejtops të kesja bande janë dy serbë, i cili kryeson grupin dhe ka hyrë në Bullgari me dokumentet e falsifikuara, janë arrestuar më pas. Dy bullgarët, një burrë dhe një grua, u arrestuan gjithashtu… Policia kapi në një garazh në Karlovos (Afrika Qendrore) një shqiptar, një serb dhe një paketim bullgare deri 4 kg heroinë.  Gjatë disa bastisje policia kapi sintetike pajisje të prodhimit të drogës, si dhe një minibus i cili ishte caktuar si depo.

SHPËRNDAJE