Thonë disa mjekë se gjumi është më i mirë se seksi, pajtoheni ju me ket konstatim ?

 

Kjo pyetje ishte e anketës sonë që ekipi i agjencisë  informative « Presheva Jonë » ka bëre ditëve të fundit me 1280 qytetarë të gjinive dhe moshave të ndryshme (20-65 vjet) në katër qendra  të ndryshme gjeografike në Tiranë, Preshevë, Prishtinë dhe Gjenevë. Kësaj pyetje 820 persona janë përgjigjur duke zgjedhur sexin, para gjumit. Nga kjo shifër është karakteristike tek femrat se pjesa dërmuese  e tyre , apo 65 për qind preferojnë sexin se sa gjumin.

 

Sa i përket moshave po ashtu pjesa dërmues e  të rinjve, nën 45 vjet preferojnë sexin para gjumit. Duket se pjesa tjetër mbi 46 vjec ose janë lodhur nga sexi ose kanë probleme « teknike » apo i ka kapluar kompleksit të  moshës.  Nga keto pëgjigje keni ndarë vetëm disa. Për shembull një i anketuar nga Gjakova (I..S.) stduentë i mjekesësisë në Prishtinë në përgjigjen etij ka shkruar se « njeriun në gjume humb vetedijen komplet dhe zgjat disa ore, kurse  gjate procesit të sexit humb vetedijen 2 sekonda.. »

Ndërsa një tjetër, N.J. nga Tirana, sportistë ka shkruas se « Unë mendojpër veten time se se ështe me i mirë gjumi, sespe  za shton takatin, focën per te bere sex.. » Nga disa përgjigjie lexojme edhe keto: “Gjumi eshte gjysma e shendetit e sxi vetme 5 minuta” “Gjumi eshte per burra dhe ata duhet të flejnë dhe te ftojne energji për mengjes per femrta e tyre..” ka shenuar njëra. Kurse V.P nga Prishtinaka shkruar ne anketen e saj se “Kam rpoblme me dhemjen e kokës dhe kur beje sex, ajo me ndalet automatikisht, sikur te ishte ineksion..” Ndërsa nje e anketuar me inicialet S.V ka shkruar se “une nuk mund ta paramendoj një nat pa sex..prandja ehd ekerkoj një burrë me të madhe e jo burrec, por kerkoj një herkul. ”

Në pyetjen se në cilën kategori duhet vënë Sexin, në kulturë, cështje shendetësore apo sport…? Shumica  të aketuarve (765) e kane vënë si sport, por disa syresh (364) e kane venë ne kulture, kurse pjesa tjeter si cështje e domsodoshme, sinjë rpoces natyral që i takon shëndetësisë..sespe sipas tyre, s’ka jetë pa gjm dhe pas sex.

…Ndërsa e reja nga Presheva D..F. studente e stomatologjisë në përgjigjet e saja e dhe pse nuk  ju është përgjigjur gjithi pyetje, por ajo pyetjes se « Pse gjumi është më i mirë se seksi! ” ju është ppërgjgigjur shkrut se «pse kush tha atje, që gjumi na qenka me i mire se seksi ?.. » . Pra, tash ju e keni fjalën.  Po ju, preferoni gjumin apo sexin ?

SHPËRNDAJE