PËRMENDORE GJIGANTE PËR ZIDANIN – 5 m, disa tonshe…në qendër të Parisit për goditjen historike të tij në fushën e gjelbërt…

E titulluar “E mshume me kokë” (2012), statuja bronzi e më shumë se pesë metra të lartë dhe disa ton u vu në sheshin  Beaubourg Piazza, në kuader të një ekspozite të veprave të Adel Abdessemed  e cila do të hapet për publikun më 3 tetor, njofton agjencia informative kombëtare “Preheva Jonë”

 

Paris28 shtator

“E mshume me kokë” e  Zinedine Zidane përjetësuar në një skulpturë nga  artisti Abdessemed është instaluar në frontin e Qendrës Pompidou një punë që përfaqëson gjest famshme gjigand ndja izalianit Materazzi Marco lojtar në finale të Kupës së Botës futbollit 2006.

Tashmë, kalimtarë dynden për t’u fotografuar në frontin e këtij skulpturës shumë realiste. Ai duhet të largohet nga Piazza në fund të ekspozimit në 7 Janar 2013

SHPËRNDAJE